İYTE Kariyer Çalıştayı Düzenlendi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Ofisi ve Mezunlar Ofisi işbirliği ile düzenlenen Kariyer Çalıştayının ilki, “Kariyerinde Fark Yarat” teması ile 12 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti.

Öğrencilere kariyer yolculuklarında destek olmak amacıyla düzenlenen Çalıştay, Rektör Prof.Dr. Yusuf Baran’ın  açılış konuşmasıyla başladı.

Çalıştayın ilk oturumu “Sivil Toplumda Kariyer ve Dijital Göçebelik” başlıklı konuşmalarıyla Habitat Derneği Başkanı Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Sezai Hazır’la başladı.

“Sanayi Nasıl Bir Mezun Bekliyor ve 2022 Yetkinlikleri” başlıklı sunumuyla ikinci oturum konuğumuz Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kalaycıoğlu’ydu. Aynı oturumda konuk ettiğimiz Peryön Ege Şubesi Başkan Yardımcısı Serap Manisalı ve Kastaş İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Işıl Uslu  ise “Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama” başlıklı konuşmaları ile öğrenci ve mezunlarımıza pratik bilgiler verdi.

Üçüncü oturumda ise;  Gi GROUP bünyesinde ThisAbility ülke yöneticisi ve işe Alım uzmanı olarak görev alan Evrim İçer “Cam Tavan’ı Kırmak” başlığı ile çalışma hayatında özellikle kadınların maruz kaldığı psikolojik şiddeti dinleyicilerimize aktardı.

Çalıştayın son  konuğu  Yön Yönetim Yetkinlik Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İ. Barış Özpazarcık, “Kariyer Yolculuğunda Kendine Koçluk Yap” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Özpazarcık, konuşmasının ardından Kariyer Koçluğu Projesinin yeni dönem çağrısını yaparak, öğrenci ve mezunlarımızın projeye nasıl başvuracakları konusunda bilgi verdi.

İYTE Kariyer Çalıştayı’na  katkı sunan tüm konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.