Kariyer Çalıştayımızı “Kariyerinde Fark Yarat” Temasıyla Gerçekleştirdik

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Ofisi ve Mezunlar Ofisi işbirliği ile düzenlenen Kariyer Çalıştaylarımızın ilki, “Kariyerinde Fark Yarat” teması ile gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran’ın açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştay’da Rektör Baran, kariyer yolculuklarına odaklanan bireylerin, kendini geliştirmeye yapacağı yatırımın artık çok daha değerli hale geldiğini, kariyerin aslında yaşamın kendisi olduğunu vurgulayarak bu bağlamda İYTE olarak öğrencilerimize sunulan olanaklardan bahsetti. Öğrencilerimizin kendilerini keşfedeceği imkânlar için kurumsal olarak yapılan çalışmaların giderek artacağını da vurgulayan Rektör Baran, Çalıştay’a konuk olan konuşmacılara da ortak paydamız olan öğrencilerimize ışık oldukları için teşekkür etti.

Çalıştayın ilk oturumu “Sivil Toplumda Kariyer ve Dijital Göçebelik” başlıklı konuşmalarıyla, Habitat Derneği Başkanı , Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Sezai Hazır’la başladı.

“Sanayi Nasıl Bir Mezun Bekliyor ve 2022 Yetkinlikleri” başlıklı sunumuyla ikinci oturum konuğumuz Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kalaycıoğlu’ydu. Aynı oturumda konuk ettiğimiz Peryön Ege Şubesi Başkan Yardımcısı Serap Manisalı ve Kastaş İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Işıl Uslu  ise “Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama” başlıklı konuşmaları ile gençlerimize pratik bilgiler verdi.

Üçüncü oturumumuzda ise; 59 ülkede faaliyet gösteren alanında uluslarası bir insan kaynakları ve danısmanlık holdingi olan Gi GROUP bünyesinde ThisAbility ülke yöneticisi ve işe Alım uzmanı olarak görev alan Evrim İçer’i konuk ettik. Aynı zamanda ICF ünvanlı profesyonel bir koç olan konuğumuz, Koçluk eğitimi ve işe alım sürecindeki kazanımlarını öğrenilmiş çaresizlikler olarak ifade edilen “Cam Tavan’ı Kırmak” başlığı ile dinleyicilerimize aktardı.

Son oturumumuzun konuğu ise; Yön Yönetim Yetkinlik Enstitüsü Başkanı Barış Özpazarcık’tı. “Kariyer Yolculuğunda Kendine Koçluk Yap” konusunda deneyim ve izlenimlerini paylaşan konuğumuzun ardından Çalıştayımız soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Kariyer’inde Fark Yarat temasıyla ilkini gerçekleştirdiğimiz ilk Çalıştayımız’a katkı sunan tüm konuşmacılarımıza ve katılımcı tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz.

Çalıştay kaydına ve içerikte yer alan bilgilere  https://bit.ly/3vh3enl bağlantısı ile ulaşılabilir.