İYTE Tercih Günleri Düzenlendi

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen İYTE Tercih Günleri 22-28 Temmuz 2022 tarihleri arasında Bilim Parkında yapıldı.

İYTE’de lisans eğitimi veren tüm bölümlerden öğretim üyeleri ve akademisyenler aday öğrencilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin ve ailelerin ziyaret ettiği tercih günlerinde aday öğrencilere; eğitim-öğretim içeriği, ders programları, yurtdışında eğitim, kampüste yaşam, barınma, ulaşım, mezuniyet sonrası kariyer planlama gibi başlıklarda bilgi verildi.

ÖSYM tarafından aday öğrencilere tanınan üç haftalık tercih dönemi süresince İYTE Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ve İYTE Tanıtım Komisyonu üyeleri tarafından tanıtım etkinlikleri düzenlendi. Aday öğrenci ve aileleri tercih dönemi süresince Kampüste misafir edildi ve aday öğrencilere Enstitüye dair bilgi verildi.

Göreve geldiği andan itibaren İYTE’nin farkını yetenekli genç beyinlere anlatmak için yoğun bir çaba harcayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ise tercih dönemi süresince ulusal ve yerel düzeyde yayın yapan kanalların eğitim programlarına konuk olarak İYTE hakkında merak edilenleri anlattı ve soruları yanıtladı.