Uniqgene Ekibine Birincilik Ödülü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (2019) mezunlarımız ve Biyoteknoloji Yüksek Lisans öğrencilerimiz Yasemin Ük, Dudu Seher Yurt, Makina Mühendisi Yüksek Lisans öğrencimiz Irmak Ege ve Makina Mühendisi Doktora öğrencimiz Ar. Gör. Oğuzhan Doğan’dan oluşan Uniqgene Ekibi; Teknopark İzmir ve İTÜ Arı Teknokent iş birliğinde gerçekleştirilen Yaşam Teknolojileri – İnme (Stroke) Hastalığı konusundaki Hackathon’da, “İnme Hastalığı Ortaya Çıkmadan Risk Faktörünün Belirlenmesinde Genetik ve Fiziksel Verileri Bir Araya Getirerek Yapay Öğrenme Metoduyla, Risk Altındaki Hastalara Uygulanacak Karar Destek Sistemi” projesi ile, önleme kategorisinde Birinci olmuşlardır.

Uniqgene, bireylerin doğuştan gelen genetik verilerini fiziksel parametrelerle birleştirerek anlamlı verilere dönüştüren;  sporculara, spor kulüplerine ve spor yapmayı seven kişilere  özel raporlar sunmaktadır. Bilimsel ve teknolojik yöntemlerle ürettiği genetik testleri algoritması ile birleştirerek spor kulüplerine takım takip sistemini de sunmayı hedefleyen proje;  Fenerbahçe Spor Kulübü Spor İnovasyon Hızlandırıcı Program’ında ilk üç proje arasına girerek destek almaya  hak kazanmıştır.

Uniqgene Ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.