Türkiye’nin İlk Ulusal Akordeon Yarışmasının Birincisi İYTE’den

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi ve yüksek lisans öğrencisi Şamil Şirin, Türkiye’nin ilk ulusal akordeon yarışmasında birincilik kazandı.

“1. Ulusal Akordeon ve Körüklü Çalgılar Yarışması”, 2021  Yılı  Ocak ayında kurulan Türkiye’nin ilk akordeon derneği  AKORDER tarafından 1-18 Mayıs tarihlerinde 7 kategoride düzenlendi. Dünya Akordeon Konfederasyonu Başkanı ile birlikte dünya çapındaki 9 yabancı otoritenin jüri üyeleri arasında yer aldığı yarışmanın “Yetişkin” kategorisini toplam 23,91 puan alan Şamil Şirin kazandı. Şirin bu başarısıyla, bu sene Ukrayna’da düzenlenecek olan “71. Uluslararası Akordeon Yarışması”nda Türkiye’yi temsil edecek.

İYTE’liler sadece bilimsel alanda değil; sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da başarılarıyla gururumuz olmaya devam ediyor. Şamil Şirin’i bu başarısından ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.