İYTE Yerleşkesindeki Tarihi Kaplıca Restore Edilecek

Kültür varlıklarını koruma kapsamında, İYTE yerleşkesinde yer alan tarihi kaplıca (hamam) restore edilecek.

İYTE Rektörlüğünün girişimleri ve Mimari Restorasyon Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan restorasyon projesi kapsamında Gülbahçe Mahallesinde yıkık ve harabe halde bulunan tarihi öneme sahip kaplıca, restore edilerek kültür turizminin önemli bir ögesi haline getirilecek.

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca finanse edilecek çalışmanın, başta bölge olmak üzere İzmir ve Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Üniversitelerin eğitim ve araştırma misyonlarının yanı sıra bulundukları bölge ve yurt genelindeki sosyal, kültürel ve ekonomik değerlere katkıda bulunma gibi görevleri de bulunmaktadır” dedi. Bu kapsamda yapılacak restorasyon projesinin, İYTE’nin deneyimli akademik kadrosu öncülüğünde gerçekleştirileceğini belirten Rektör Baran, “Yaşadığımız coğrafyanın tarihi ve kültürel dokularını korumalı, onları iyileştirmek için hepimiz çaba sarf etmeliyiz” diyerek bu projede İYTE’nin önemli bir rol almasından dolayı  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.