İYTE FEST19’da Ogün Sanlısoy Sahne Aldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen İYTE Fest19 Açıkhava Amfisinde yapılan dans gösterileriyle başladı.

İYTE Öğrenci topluluklarının katkılarıyla hazırlanan Festival süresince spor, müzik ve sanatı içinde barındıran bir dizi etkinlik Kampüsün farklı mekânlarında gerçekleştirildi. Festivalin ilk gününde Rock müziğinin önemli ismi Ogün Sanlısoy yeni ve eski albümlerinden seslendirdiği şarkıları İYTE’lilerle birlikte seslendirdi. Üç gün süren festival boyunca ise İzmir ve çevresinden ünlü amatör müzik grupları İYTE’de sahne aldı. Festival, geleneksel olarak düzenlenen sucuk- ekmek partisiyle sona erdi.

Festivalin ilgi çekici yanlarından birisi de İYTE akademisyenlerinin müzikteki başarısıydı. Öğrenci gruplarının yanı sıra sahne alan öğretim üyeleri vokal ve enstrüman performanslarıyla ve ilk kez çalışmalara başlayan İYTE TSM Personel korosu da verdiği konserle büyük alkış aldı.

İYTE Açık Hava Amfisinde yapılan festival açılış törenine Rektör Yusuf Baran, rektör yardımcıları, dekanlar, çalışanlar ve öğlenciler ilgi gösterdi.  Törende konuşan Rektör Baran “mensubu olmaktan gurur duyduğum İYTE’de yoğun geçen eğitim maratonuna kısa ve eğlenceli bir mola olacağını düşündüğüm İYTEFEST’in geleneksel olarak sürdürülmesi için bizzat çaba harcayacağım” dedi. Rektör Baran konuşmasının ardından ülke genelinde düzenlenen farklı spor branşlarında dereceye giren öğrencileri kutladı. 10. Jimmy Key Universal Yelkenli Yat Yarışlarında 3.’lük kupası kazanan Yelken Takımına, 2.Lig Voleybol Turnuvasında 3. olan Voleybol takımını ve Salcano Gran Fando Marmaris Bisiklet yarışında dereceye giren Milli bisikletçi Süleyman Pisken’i başarılarından dolayı tebrik etti ve takım kaptanlarına plaket takdim etti.

Her yıl farklı koreografiyle sahne alan ve izleyiciden tam not alan Halk Dansları ve Dünya Dansları Toplulukları ise ödül töreninin ardından sahne alarak izleyicileri coşturdu. Gösterinin sonunda Halk Dansları Topluluğuyla birlikte tüm İYTE’liler Damat Halayına katılarak festival coşkusuna ortak oldu.

Salonda yapılan dans- tiyatro gibi gösterilerin yanı sıra çim aktiviteleri aralıksız sürdü. Şenlik alanında gündüz gruplarının canlı performanslarıyla hareketlenen ortam ünlü isimlerin gece konserleriyle şenlendi. Kampüs alanında münazara yarışmaları, şiir dinletisi, farklı temalarda sergiler, el emeği ürünlerin satıldığı stantlarla İYTE’de panayır havası yaşandı. Atletizm, yüzme, tenis, golf, basketbol, plaj voleybolu yarışmalarının yapıldığı turnuvalarda dereceye giren öğrencilere törenle kupa ve madalya verildi.