23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İYTE’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) topluluklarından Atatürkçü Düşünce ve Genç Tema tarafından organize edilen ve yine İYTE Topluluklarının katılımıyla renklenen, Gülbahçe köyünden ilköğretim öğrencileri ve ailelerinin de katıldığı Uçurtma Şenliği İYTE’de yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı İYTE Kampüsü çocuk sesleriyle şenlendi. Topluluk öğrencileri, sosyal sorumluluk bilinci ile gerçekleştirdikleri Uçurtma Şenliğinde yüz boyamadan, uçurtma yapımına, halat çekmeden müzik aletlerini tanıtmaya yönelik pek çok etkinliği ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte yaptı.

Çocuklarla uçurtma uçurup 23 Nisan coşkusunu onlarla birlikte yaşayan Rektör Baran, Uçurtma Şenliğinde öğrencilere kitap dağıttı.

“İYTE’nin akademik ve bilimsel başarılarının yanında en önemli misyonlarından biri de çevresiyle bütünlük içerisinde olmak ve geleceği şekillendireceğine ve yarının liderleri, rektörleri, bilim insanları olacağına inandığım çocuklara rol model bireyler olmaları konusunda örnek teşkil etmektir. Bu vesileyle 23 Nisan’da çocuklarla birlikte bu coşkuya ortak olan, beni bu sevince ortak eden, İYTE’yi daima ileriye taşıyacağına inandığım tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız bir kez daha kutlu olsun” dedi.