İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Stony Brook Üniversitesi İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın 1 Şubat 2019 tarihinde Amerika’da Stony Brook Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Samuel L. Stanley ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, Enstitümüz ile Stony Brook Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Bu anlaşma kapsamında, Öğrenci değişimi, Öğretim üyesi ve elemanı değişimi, Eğitsel ve kültürel programlar, Akademik programlar ve Araştırma alanlarında işbirliği konularında çalışmalar yapılacak. Anlaşma ile birlikte somut çıktıların oluşması önem kazanırken, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin imzalanan bu anlaşmadan azami düzeyde yararlanmasıyla yeni gelişmelerin de önü açılmış olacak.

İlerleyen dönemlerde ortak programlar açılması da düşünülen bu işbirliği ile İYTE, gerek öğrencileri gerekse öğretim üyeleri ve araştırmacılar için yeni bir uluslararası adım daha atmış oldu.