Çanakkale Zaferi İYTE’de Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla İYTE’de tören düzenlendi.

İYTE Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Türkü Topluluğu, Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu, Halk Dansları Topluluğu ve Müzik Topluluğu tarafından hazırlanan tören, İYTE Gösteri Merkezinde düzenledi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen törene İYTE’li akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı.

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Baran günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türk Dünyası Araştırma Topluluğunun katkılarıyla belgesel gösteriminin yapıldığı törende Müzik Topluluğu öğrenci korosu ile sahnede yer aldı. Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkü Topluluğu tarafından seslendirilen Çanakkale Destanı oratoryosu ise izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Son olarak sahneye çıkan Halk Danları Topluluğu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Anma gününe özel hazırladığı zeybek dansıyla büyük alkış aldı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.