İYTE E-Bülten
“KA”RİYER KİTAP
Sıfırdan Bire - Peter Thiel

"KA"riyer Kitap serimizin dördüncü kitabı olan "Sıfırdan Bire" ile geçmişten geleceğe ve şimdi hayatınıza dair sırları keşfedebilir, bu sırları faydaya dönüştürme yolculuğunuzun keşfine çıkabilirsiniz.  Keyifli okumalar dileriz.

FACEBOOK, MICROSOFT, PAYPAL, INSTAGRAM, TWITTER, LINKEDIN, WHATSAPP GİBİ BİR STARTUP FİKRİNİZ VAR AMA BUNU NASIL HAYATA GEÇİRECEĞİNİZİ BİLMİYOR MUSUNUZ?

PayPal'in kurucu ortaklarından ve Facebook'un yatırımcılarından biri olan girişimci Peter Thiel bu sorunun cevabını bu kitapta veriyor. Thiel öncelikle yaşadığımız çağa dair çok sıradışı bir önermede bulunuyor:

"Küçük mobil cihazlar bize her ne kadar birer mucize gibi görünse de aslında teknolojik açıdan durgun geçen bir çağda yaşıyoruz.” Elbette bilgi teknolojileri günden güne hızla gelişiyor ama ilerleme neden sadece Silikon Vadisi ya da bilgisayarlarla sınırlı kalsın ki? İlerleme her endüstri ve sektörde gerçekleştirilebilir bir süreçtir ve başarıya ulaşmak için ihtiyacımız olan tek şey özgün bir fikre sahip olmaktır. Yeni bir şey yapmaktansa var olanı kopyalamak her zaman daha kolaydır.

Ne var ki, nasıl yapıldığını bildiğimiz bir şeyi yeniden yapmak dünyayı 1'den n'e götürür. Ama yeni bir şey yaptığınızda 0'dan 1'e gidersiniz. Bir sonraki Bill Gates olmak için bir işletim sistemi kurmak yeterli olmayacak. Larry Page ya da Sergey Brin gibi başarılı olabilmek için yeni bir arama motoru geliştirmek yetmeyecek. Yarının kazananları bugünün pazarıyla zalim bir rekabete girip bundan kazançlı çıkmayacak. Hep beraber rekabetten kaçınacaklar çünkü ortaya koydukları şey benzersiz olacak.

"Bu kitap dünyada nasıl yeni bir değer yaratılacağına dair yepyeni ve canlandırıcı fikirlerle dolu."
MARK ZUCKERBERG, Facebook'un CEO'su

"Peter Thiel birçok çıkış yapan şirket kurdu, Sıfırdan Bire bunu nasıl başardığını anlatıyor."
ELON MUSK, SpaceX ve Tesla'nın CEO'su

"Sıfırdan Bire, yeni girişimciler ve sürekli kendilerini geliştirmek isteyen büyük şirketler için çok önemli bir kılavuz. Bu kitabı okuyun, Peter'ın meydan okumasını kabul edin ve beklentilerin ötesine geçecek bir iş kurun."
JEFF IMMELT, General Electric'in CEO'su

“KA”RİYER SÖZLÜK
Expat

Expat Nedir?

Genelde bir firma tarafından başka ülkelere gönderilen çalışanlar için ifade edilen bir kavram olsa da, günümüzde yurt dışında çalışmaya giden hemen herkes “EXPAT” olarak adlandırılıyor.

Latince kökenli expatriate kelimesinden türeyen bu kavram, doğduğu ülke dışında çalışan bireyleri tanımlamak için kullanılmakta. Göçmenlikten farklı bir statüsü bulunan expatlık, yüksek nitelikli çalışanları ifade ediyor.

Expat Insider sıralaması moral bozdu, Ukrayna ve Türkiye yabancı çalışanlar  için en elverişsiz ülkeler arasında - Ukrayna'dan Haberler

Expat Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Expat, doğduğu ya da vatandaşlığının bulunduğu ülke dışında, bir şirket, üniversite, hükümet veya sivil toplum kuruluşu tarafından belirlenen görevleri yerine getirmekle sorumludur. Hizmet verdiği kurumun faaliyet gösterdiği sektöre bağlı olarak görev tanımı farklılıklar arz eden Expatın genel görevleri şunlardır;

  • Şirket tarafından kendisine tayin edilen görevleri yerine getirmek,
  • Üniversitenin belirlediği araştırma faaliyetlerini gerçekleştirmek,
  • Sivil toplum kuruluşları adına hareket etmek ve sosyal projeler tasarlamak,
  • Ülke yasal düzenlemelerine uygun çalışmalar gerçekleştirmek,
  • Çalışmalarını periyodik raporlar halinde ilgili birimlere iletmek,
  • Mesleki gelişimi sürdürmek

Nasıl Expat Olunur?

Expat olmak için resmi bir eğitim kriteri bulunmamaktadır. Bireyler, çalışmakta oldukları şirket ya da eğitim kurumu tarafından yapılan görevlendirme ile Expat statüsü kazanarak yurt dışında çalışabilmektedir. Bağımsız olarak iş başvurularında bulunarak da farklı bir ülkede çalışmak mümkündür.

Expatta Olması Gereken Özellikler

İşverenlerin Expat çalışanlarda aradığı nitelikler, bireylerin hangi sektörde çalıştıklarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Meslek profesyonellerinde aranan genel özellikler şu başlıklar altında toplanabilir;

  • Hedef ülkede çalışmaya engel olacak herhangi bir yasal engeli bulunmamak,
  • Kurum dahilinde kullanılan yabancı dile hakim olmak,
  • Çok kültürlü çalışma ortamına uyum sağlayabilmek,
  • Şirket politikalarına uygun çalışma gerçekleştirmek,
  • Ekip çalışmasına uyum göstermek,
  • İş teslim tarihlerine riayet etmek
“KA”RİYER BİLGİ
LinkedIn

İş ve staj başvurularının da yapıldığı sosyal bir kariyer platformu olan LinkedIn, kendinize bir özgeçmiş oluşturabildiğiniz, işverenlerle, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla etkileşimde bulunabileceğiniz bir buluşma noktası sayılabilir.

"KA"riyer Bülten'de bu haftaki #kariyerbilgi 'nin konusu "LINKEDIN"

Etkili bir LinkedIn kullanımı için 7 ipucu | Pazarlamasyon

LinkedIn, dünyanın internet ortamındaki en geniş profesyonel ağıdır. LinkedIn’i Doğru işi veya stajı bulmak, profesyonel ilişkileri bağlamak, güçlendirmek ve kariyerinde başarılı olmak için ihtiyacın olan becerileri öğrenmek için kullanabilirsin. Ayrıca, burada oluşturacağın dijital CV sayesinde ilgili olduğun alandaki kişilerle iletişime geçmek, şirketleri takip etmek daha kolay bir hal alacaktır.

Peki  LinkedIn hakkında bilmeniz gerekenler neler ve etkili bir profili nasıl oluşturabilirsiniz? İşte ipuçlarımız;

1- Profesyonel Profil Fotoğrafı

Senin hakkında bilgi veren ilk şey profil fotoğrafındır. Bu nedenle profesyonel bir fotoğraf olmasına özen göstermelisin. Kameraya bakan, hafif gülümseyen, kariyerine uygun bir ortamda ve kıyafetle çekilmiş olan bir fotoğraf dikkat çeker ve fark edilmeni sağlar. Ayrıca profilindeki arka plan fotoğrafını da profesyonelce seçmelisin. Herhangi bir fotoğrafı koymak yerine seni tanımlayan ve kariyerin için uygun olan bir seçim yapmalısın. Hatta bir ödül alırken veya ekip çalışması yaparken çekilmiş bir fotoğraf iyi olacaktır.

2- Doğru Anahtar Kelime Kullanımı

Hangi aramalarda görünmek istediğini belirlemelisin. Anahtar kelimeler; mesleğini, yeteneklerini ve seni tanımlayan metnin içinde geçmelidir. Hedeflerine ulaşmak için bu anahtar kelimeleri doğru bir şekilde seçmeli ve kullanmalısın.

6. Kullandığınız anahtar kelimeler mantıklı olsun; bilinçli seçimler yapın.

3- Onay Verilmiş Yetenekler

LinkedIn’in en önemli özelliklerinden birisi de yeteneklerinin onaylanabilmesidir. Seninle 1. derece bağlantılı olan kişiler, yeteneklerini onaylamalıdır. Sen de aynı şekilde diğer kişiler için bu eylemi gerçekleştirmelisin. Profilinde onaylanmış yetenekler olması, güçlü yönlerinin doğrulanmasını sağlamar, bu da önemli bir avantajdır.

4- Profil Linkini Kişiselleştirin

LinkedIn profilini oluşturduğun zaman otomatik olarak harf ve rakamlardan oluşan bir URL ortaya çıkar. Ama senin bu URL’yi değiştirme imkanın vardır. Adın ve soyadından oluşan bir URL oluşturmanı tavsiye ederiz. Böylece LinkedIn profilinin profesyonel görünmesi adına bu önemli detayla göz önünde olabilirsin.

5- Profesyonel Blog Ekleyin

Eğer bir bloğun varsa bunu da LinkedIn profiline eklemelisin. Elbette bunun kariyerinle ilgili olması gerekiyor. Bloğunu LinkedIn ile senkronize edip profilininin reklamını yaparak bloğuna rozet ekleyebilirsin. Ürettiğin içerikleri otomatik olarak LinkedIn profilinde paylaşabilirsin. Bu şekilde hem bloğunun hem de profilinin görünürlüğünü artırabilirsin.

6- Diğer Sosyal Ağları Bağlayın

En riskli durumlardan birisi olarak gösterilen bu konuya da dikkat etmelisin. Eğer diğer sosyal ağların işinle ilgili değilse ve daha çok kişisel olarak kullanıyorsan LinkedIn profilinize eklememeni tavsiye ederiz. Özel hayatını işinden ayırmak için buna özen göstermelisin.

15. İnsanlarla bağlantı kurmanın bir yolu da LinkedIn gruplarına katılmak.

7- Size Özel bir Profil

LinkedIn profilin, diğer kariyer platformlarından farklı olarak kişiselleştirilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle tüm metinleri, mesajları ve paylaşımları buna göre yapın. Mesela tavsiye istemek veya bağlantı kurmak için attığın mesajlar, otomatik olmasın. Senin oluşturduğun metinlerle diğer kişilerle bağlantı kurmalısın.

8- Medya Kullanımı

LinkedIn’de profil sayfanda, her bölümün altında başarı ve deneyimlerine somut örnekler verebileceğin medya bölümü vardır. Bir makaleni, videonu veya bilimsel çalışmanı bu kısımlara eklemelisin.

9- LinkedIn Guruplarına Katılın

Bulunduğun sektör ile ilgili mesleki gruplara katılmak da görünürlüğünü artıracak olaylardan birisidir. Kendini tanıtmanın en iyi yollarından birisi olduğunu da unutmamalısın. Aynı zamanda uzman olduğun konuda kendine güveniyorsan sen de bir grup oluşturabilirsin.

10- Bağlantıları Gruplandırın

Mevcut bağlantılarını gruplandırmak da platformu verimli bir şekilde kullanmanı sağlayacaktır. İş arkadaşlarını, potansiyel müşterileri, okul arkadaşlarını ve şirketleri gruplandırarak daha iyi bir takip gerçekleştirebilirsin. Ayrıca yapacağın paylaşımları bu gruplara özel olarak yapabilirsin. Bu etiketleme işini, kişisel sekmesindeki bağlantılar bölümünde bulunan etiketleme özelliği ile gerçekleştirirsin.

11- Mention Özelliğini Kullanın

Diğer sosyal platformlarda olduğu gibi LinkedIn’de de mention özelliği bulunuyor. Bir paylaşım yaparken ilgili kurumu veya güncellemenden haberdar olmasını istediğin bir kişiyi etiketleyerek hedef atışı yapabilirsin.

12 - Aktif Olun

Tıpkı diğer sosyal ağlarda yaptığın gibi bu platformda da aktif olmalısın. Yeni bağlantılar kurmak, iş fırsatlarını yakalamak için her gün 15 – 20 dakikanı LinkedIn’e ayırmalısın. Profilini görüntüleyenleri incelemeli, işinle ilgili kişilerin paylaşımlarına göz atıp gruplarda neler konuşulduğunu takip etmeli ve bunlara dahil olmalısın. Ayrıca gönüllü aktivitelere katılman ve düzenlemen önemli. İşe alımdan sorumlu olan müdürler için karar faktörlerinden birisi olan bu durum seni daha insani ve yaklaşılabilir biri kişi yapacaktır.

13 -Sağlam bir Özgeçmiş Özeti Yazın

Kendini bağlantılarına tanıttığın bu kısmı doldururken, kendinden birinci mi, yoksa üçüncü tekil şahıs olarak mı bahsedeceğine karar vermelisin. Hangisini seçmen gerektiği önemli değildir; ama baştan sona aynı şekilde devam etmen gerekmektedir. Aynı zamanda egonu kontrol etmeli ve anlamsız tabirlerden kaçınmalısın. İmla ve yazım kurallarına da dikkat etmen önemli.

“KA”RİYER VİZÖR
Onur Günduru - Onur Enerji

"KA"riyer Bülten'in dördüncü sayısında "KA"riyer Vizör'de, İYTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz'ün ve İYTE'nin ilk mezunlarından Onur Günduru'yu konuk ettik. Yenilenebilir ve temiz enerji temalarıyla sektörde kendi markasını yaratan değerli mezunumuz ve eski Mezunlar Derneği Başkanı Onur Günduru ile kariyer yolculuğunu şekillendiren süreçleri ve bir girişimci olma kararını etkileyen faktörleri konuştuk. İlham vereceğini düşündüğümüz röportajımızı keyifle okumanızı dileriz.

Değerli Mezunumuz sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

IYTE Bilgisayar Mühendisliği 2002 mezunuyum. Daha sonra 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisans programından mezun oldum. Mezuniyetimden beri aktif olarak mühendislik ve teknoloji alanında çalışıyorum. 10 yıldır odağım iklim değişikliği. İnsanların yarattığı bu sorunu çözmek için insanların ortak olduğu çözümler geliştirmek için çalışıyorum.

İYTE ile Buluşma Hikayenizi Nasıl Anlatırdınız?

Karşıyaka Anadolu Lisesinde okurken üniversite sınavı öncesi sunuma gelmişlerdi. Çok başarılı bir etkinlikti ve tercihlerimi çok etkiledi. Ailem bu seçimi niye yaptığımı anlamakta başta güçlük çekti. Ben tercih yaparken emin olduğum bir sıraya yazdım ve kazanınca çok mutlu oldum. İYTE’de büyük bir heyecan ile okudum. Özellikle o dönemde henüz kampüs altyapısı tam oturmadığı için yaptığım seçimin zorlukları oldu ancak bunları zaten kabul ederek geldiğim için seçimimden mutluydum. Kampüs yollarına dair kısa bir hatıramı paylaşayım. Sınıf mevcudumuz çok az olduğu için ders aralarında sınıfça yürüyüşe çıkardık. Gene böyle bir gün sohbet ederken aniden bir arkadaşımızın aramızda olmadığı fark ettik. Arkamıza dönünce yardım istediğini gördük. Bir çukura yağmur suyu dolmuş, içi çamur deryası, bataklık gibi, üstünü de sonbahar yaprakları kapatmış. Tesadüfen yol sanıp üzerine bastığı için içine girmiş. Tutup çıkardık ve tüm elbiselerini o an binadaki belki tek ayak sobası ile kuruttuk. O hali hiç gözümün önünden gitmez. O dönemlerde yollarda çok dikkatli olmanız gerekirdi. Mühendislik fakültesi mimarlık fakültesi arası yürürken rüzgarı, yağmuru hesaba katmazsanız hastalık garantiydi. O günlerden bugünlere İYTE çok yol katetti.

Bilgisayar Mühendisliği tercihi, hedef miydi yoksa bugünün dijital dünyası düşülmeden yapılmış bir başarı tercihi miydi?

Benim için doğal bir seçimdi aslında. Yazılım geliştirmeyi üniversiteden önce öğrenmiştim. Çok heyecanlandırıyordu beni. Şu an yönetim ve raporlama işlerim biraz daha önde. Ama belki bir gün İYTE Teknoparka dönüp orada teknoloji geliştirmeye devam edebilirim. İYTE ilk günkü vizyonunda ilerlemeye devam ediyor ve bugün ülkemizdeki tek enstitü konumunda. Hem geçmişi hem de konumu itibariyle yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda idealist öğrenci, akademisyen ve şirketi kendisine çekmeye devam edeceğine inanıyorum.

İYTE'den mezun olup kendi işinizi kurdunuz, bu konuda bizi bilgilendirir misiniz?

İYTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümündeki hocalarımızın hakkını ödeyemeyiz. Tez konusu ararken sanayi iş birliği kapsamında Arkas Holding ile tez çalışması yapma şansı yakaladık. 3 boyutlu hacimsel optimizasyon yaparak parsiyel yükleme yapılan konteynerleri dolduruyorduk. O dönemde %22 ye varan farkla doldurduğumuz oluyordu. Tez sonrası çalışmaya devam ettik ve süreç kendi işimi kurmam ile devam etti. 2010 yılına kadar hizmet olarak çok farklı platformlarda yazılım geliştirdik. İYTE’de öğrenmeyi öğrendiğimiz için önemli bir teknik zorluk çekmedim. 2008 yılında geliştirdiğimiz mobil oyun konsepti ile Nokia Inovasyon Yarışmasında dünya finalisti olduk. Sonra ne yazık ki bu işe devam edemedik. 2011 yılından beri odağım iklim değişikliği. Kültür değişikliği de gerektirdiği için bence bugün varolan en zor problemlerden biri.

 Hangi, dinamikler size, şu an yapmakta olduğunuz çalışmalara ve iş alanına yöneltti?

2011 yılında iklim değişikliği konusunun önemini daha iyi anlamaya başladım ve şu andaki kariyerimi şekillendirdi. O zamandan bu zamana bu alanda 50’den fazla proje tamamladık ve her yıl daha fazla teknoloji geliştirmeye başladık. Sanıyorum seneye ilk patent başvurumuzu yapacağız ancak son olmayacağına eminim. İnşaat ve enerji sektörleri cirolarına göre açık ara en az araştırma geliştirme faaliyeti yapan sektörlerdir. Bunu değiştirmeden iklimi değişikliğini çözemezsiniz. Herkesin bunu anlaması ve farkındalığın artması gerekiyor.

Yaptığınız kariyer tercihlerinden memnun musunuz yoksa pişmanlıklarınız, keşkeleriniz oldu mu?

Olmaz mı, keşkeler pişmanlıklar ne ararsanız var. Şu an kariyerimde çok farklı bir noktadayım. Girişimcilik konusunda en ufak tereddütüm olmadı. Girişimcilik eko sistemi bu kadar kurumsallaşmamıştı başladığım dönemde. Çok sıkıntılar çektim. Şimdiki farkındalığım olsa daha az hata yapabilirdim. Denedim ve yanıldım. Yorulunca dinlendim ama hiç pes etmedim. Yaralarınızı sevin sizi siz yapan bunlar zaten. Kendinizle barışırsanız çok güzel bir hayatınız olur ama söylemesi kolaydır. Genel olarak iyimser olmanızı ya da iyimser olmanın yollarını bulmanızı önerebilirim. Ben daha iyi bir gelecek inşa etmek çalışıyorum. Buna inanıyorum. Ancak kimse buna inanmak zorunda değil. Kendinizle barışın, kendinizle tanışın. Siz geliştikçe fikirleriniz gelişir ve değişir

Teknik ve mesleki kariyerinize sosyal kariyer olarak başta İYTEMED başkanlığı ve diğer STK çalışmaları ile ayrıca devam ettiniz? Bunun ne gibi sizlere katkıları oldu?

İYTEMED’in kurucuları arasındayım ve hayatta yaptığımız en güzel işlerden biri oldu. Mezun olur olmaz kurmak kolay olmadı. Tüm dönem arkadaşlarımız ve arkamızdan gelen mezunlar muazzam bir katkı koydular ve üye sayımızı çok iyi bir noktaya getirdik. Bugüne kadar çok sayıda dernek ve odada aktif görev yaptım. Önce Elektrik Mühendisleri Odası İzmir YK’da sonrasında Bilgisayar Mühendisleri Odasının kurucuları arasında yer aldım. Sosyal sorumluluk kapsamında şirketimizde aynı anlayış ile ENSIA ve EYODER STK’larında kurumsal üye olarak yönetimde yer aldık. Tüm bunlar farklı bakış açılarına sahip insanlar ile tanışma ve ufkumu genişletme imkanı tanıdı.

Genç profesyonel adayı meslektaşlarınıza ve İYTE öğrencilerine tavsiyeleriniz nelerdir?

Üniversitelerin sorgulayan bireyler yetiştirmesi çok önemli. Hikayeleri dinleyin, kendinizi dinleyin. Kendinizi tanımaya vakit ayırın. Girişimcilik herkese göre değil, denemekten korkmayın ve ne istediğinizi iyi anlayın. Başarısız olanların hikayelerini duymak çok zordur. Kendi adınıza başarı kriterleriniz toplumdan çok ayrışabilir. Günün sonunda bence önemli olan başınızı yastığa koyduğunuzda nasıl hissettiğinizdir. İyi insanlarla yola çıkın. İyi işleri iyi insanlarla yapmanın keyfi çok ayrıdır. Kendinizi, arkadaşlarınızı ve toplumu geliştirmek için çalışın.

 

“KA”RİYER KULÜP
İYTE İnovasyon Topluluğu

Bu Sayımızın Misafir Topluluğu İYTE İnovasyon Topluluğu

İYTE İnovasyon Topluluğu ile iletişime geçtik, topluluk başkanı öğrencimiz Sevgili İrem Deniz Yürük ve topluluk üyesi arkadaşları, bizlere inovasyonu ilke edinmiş ve yenilikçi fikirleriyle sürekli ilerleme kaydeden topluluklarını anlattılar.

İYTE İnovasyon Topluluğundan Bahsedebilir misiniz? Topluluk Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz?

İYTE İnovasyon Topluluğu, okulumuz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kurulmuş olan kendisine inovasyonu ilke edinmiş ve yenilikçi fikirleri hedef alan bir topluluktur. Topluluğumuzda sürekli yenilik esaslı; daha aktif, etkili ve profesyonel çalışma ana amaçtır. Bu doğrultuda da inovasyonu enstitümüzde temsil etmekteyiz. Topluluğumuzun hedefi; enstitümüzde inovasyon kültürünü yaymak, benimsetmek ve yenilikçi fikirlere sahip bireyler yetiştirmek; fikirlere gerekli altyapıyı sağladıktan sonra bunları projeye dökmektir. Bu amaçla Türkiye’de ilk kurulan inovasyon topluluğu olan topluluğumuz, okulumuz İYTE’de teknik eğitimler, seminer, konferans, teknik gezi, panel, fikir üretme toplantıları, şirket görüşmeleri ve teknik projeler gibi birçok etkinlik ve proje düzenlemekte; hangi sektör olursa olsun kendisine bir şeyler katmış bireyler yetiştirmekteyiz.

Kısaca İnovasyon Topluluğu Dersek Cevabınız Ne Olur?

Biz; yeniliklere açık, bilimin izinde yürüyen geleceğe yön verip bir şeyler yaratmak isteyen, inovasyona gönül vermiş bir grup üniversite öğrencisiyiz. Biz; yaratıcılığı ve inovasyonu ilke edinmiş bir topluluğuz. Enstitümüzde, ülkemizde ve dünyada inovasyon kültürünün yaymak, yenilikçi fikirlere sahip bireyler yetiştirmek ve bu fikirleri projeye dökmek temel hedeflerimizdendir.

Topluluğunuza Üye Olmak ya da Etkinliklerinize Katılmak Hakkında ?

Kendisine ve çevrene katkıda bulunmak isteyenlerin bir araya geldiği topluluğumuza dahil olmak ya da etkinliklerimize katılmak için aşağıda yer alan sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ya da koordinatörlerimizle iletişime geçebilirsin.

İnovasyon Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İrem Deniz Yürük
Instagram
Twitter
LinkedIn
Facebook
YouTube

Bir Yıl İçinde Yaptığınız Etkinlikleri Özetleyebilir misiniz?

CreaTECH+

 

CreaTECH+ topluluğumuz tarafından her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl altıncısını gerçekleştirmiş olduğumuz, “yenilikçilik alanında farkındalık” temalı temel olarak öğrenci-şirket buluşması olarak tanımlayabileceğimiz bir etkinliktir. Bu buluşmada şirketleri ve öğrencileri birleştirecek ortak bir platform oluşturmak, öğrenci arkadaşlarımıza girişimcilik ruhunu aşılamak, olası fikir ve projeler için değerlendirme ortamı yaratmak ve sektör hakkında öğrenci arkadaşlarımızın bilgi sahibi olmasını sağlamak temel hedeflerimizdir.

GAME SUMMIT

Topluluk olarak 2019 yılından itibaren gerçekleştirmeye başladığımız etkinliğimiz sektörde yeni bir yer edinen ‘elektronik spor’ temasındadır. Sektörde günden güne daha fazla ilgi duyulmaya başlanan ve önemi artan elektronik spor genel anlamda genç kitlelere hitap etse de zamanla daha da yaygınlaşmaktadır.

Sust'INO

Geleceğimizin enerjisi olan ve başta İzmir olmak üzere ülkemizin dört bir yanında yaygınlaşmaya başlayan “yenilenebilir enerji” ve “sürdürülebilir inovasyon”, enerji sektöründe gün geçtikçe önem kazanmaktadır. “Neden yenilenebilir enerji?” sorusuna cevap aradığımız “geleceğin enerjisi” temalı etkinliğimizde yenilenebilir enerjinin yeri ve önemini konuşurken, bu enerjilerin verimliliğini ve diğer enerji kaynaklarından farkını tartışarak, yenilenebilir enerjinin kullanımı hakkında bilgi alacak ve ayrıca sektördeki firmaların bizlere bu sektörlerde iş imkân ve fırsatlarını tanıtmalarını sağlamaktayız.

DESIGN101

Somut tasarım algısını inovatif düşünceyle birleştirme amacıyla düzenlediğimiz Design101, topluluğumuzun diğer etkinliklerinden farklı olarak mimariyle buluşuyor. Mimarlık, şehir ve bölge planlama, endüstriyel tasarım öğrencileriyle mühendislik öğrencilerini bir araya getiren, öğrenci arkadaşlarımıza takım ruhu ve yarışma heyecanını tattıran bir etkinlik gerçekleştirmekteyiz.

Belli Başlı Çalışmalarınız Dışında Kulüp Faaliyetleriniz Hakkında Başka Neler Söyleyebilirsiniz?

Kulüp faaliyetleri çerçevesinde eğitimler ve teknik geziler de düzenliyoruz. Okulumuz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde verilen kaliteli eğitimin dahi sektörde tek başına yeterli olmayacağının bilinciyle, hem kendimizi geliştirebilmek adına, hem de okulumuzdaki diğer öğrencilere fayda sağlayabilmek için her alanda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Amacımız okulumuzda okuyan mühendis ve bilim insanı adaylarının iş yeri atmosferini tatmalarıdır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün mühendislik ve bilim odaklı bir eğitim çizgisi izlemesinden ötürü, bu geziler sayesinde öğrencilere ileriye yönelik fikir edinme şansı vermekteyiz.

Topluluk olarak, Pandemiye dair gözlemlerinizden bahsedebilir misiniz? Bu süreci nasıl değerlendirdiniz? 
İYTE İnovasyon Topluluğu olarak pandemi süresince sorumluluklarımızı, etkinliklerimizi ve sosyal sorumluluk projelerimizi olabildiğince aksatmadan sürdürmeye çalıştık. Tabii ki pandemi bizi de olumsuz etkiledi ancak bizler de tüm dünya gibi bununla yaşamanın bir yolunu bulup pandemiye oldukça iyi ayak uydurabildik.
Bu süreçte etkinliklerimizi ve toplantılarımızı online olarak sürdürdük. Verimi maksimum tutmaya çalışıp, çevrimiçi platformlarda olabildiğince etkili olmak temel hedeflerimizdendi.

 

İYTE İnovasyon Topluluğu üyelerine ve topluluk başkanı İrem Deniz Yürük'e teşekkür ediyor, genç İYTElilere, topluluk ile ilgili proje ve etkinliklerinde başarılar diliyoruz.

İYTE'den HABERLER
Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İnovatif ve Girişimci Akademik Lider Ödülü’nün Sahibi Oldu
15 Eylül 2021
Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ’a, Ege Kalkınma Derneğinden (EKAD) tarafından verilen “İnovatif ve Girişimci Akademik Lider” ödülünün sahibi oldu.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Dr. Serkan Dikici, 2021 Yılı Doktora Araştırmacı Ödülü’ne Layık Görüldü
14 Eylül 2021
İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Dikici, hücresizleştirilmiş ıspanak yapraklarının doku mühendisliği uygulamalarında potansiyel kullanımı ile ilgili projesi ile mühendislik bilimleri alanında birinci olarak 2021 yılı “Doktora Araştırmacı Ödülü’nü”almaya hak kazandı.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


İYTE-ENSIA İşbirliği Protokolü İmzalandı
8 Eylül 2021
Enstitümüz ve ENSIA arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği protokolü ile iki kurum arasında bilimsel bilgi ve ortak projelerin yönetilmesi, ortak organizasyon ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi, staj olanaklarının sağlanması hedefleniyor.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


NETCAD ile İYTE arasında İş birliği Protokolü İmzalandı
2 Eylül 2021
Mekansal verinin dijitalleşmesine öncülük eden ilk yerli yazılım firması NETCAD ile İYTE arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında öğrencilerin de dahil olabileceği AR-GE çalışmaları yönetilecek. Bu sayede üniversite-sanayi ortak…
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Rektör Baran, TOFAŞ AŞ'yi Ziyaret Etti
25 Ağustos 2021
Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ’ye ziyarette bulundu.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Stajseferbirliği Teklifleri Gönderildi
9 Ağustos 2021
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin “Senin için Seferbiriz” teması altında birleştiği “Staj Seferbirliği” programında İYTE Kariyer Ofisi de staj tekliflerini gönderdi.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


İYTE-BOSH İşbirliği
2 Ağustos 2021
Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE Danışma Kurulu Üyesi ve Bosh Grubu Türkiye ve Ortadoğu Eski Başkanı Steven Young'ın yanı sıra  yeni başkan Daniel Korioth ile bir araya geldi.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Staj Koordinatörlerimiz ile Bir araya Geldik
1 Ağustos 2021
Kariyer Ofisimiz, 18 lisans bölümünün staj koordinatörleri, Teknopark İzmir yetkilileri ile İYTE Üst Yönetimi tarafından düzenlenen İYTE Staj Sistemi Yapılandırma Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


KAGUM'a Doğru
1 Ağustos 2021
Kariyer Ofisi olarak Mezunlar Ofisimiz ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran'a yürütülen çalışmalar ve ileriye yönelik projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunduk.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


https://kariyer.iyte.edu.tr
Aboneliğinizi Yönetin    |    İnternet Sitesinde Görüntüleyin
Facebook Twitter LinkedIn Youtube Instagram
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
https://iyte.edu.tr
© Copyright İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü - 2021