Teknopark İzmir ile İZKA Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Teknopark İzmir ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında İzmir’in yenilik ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine ve tanıtılmasına yönelik olarak ortak projeler geliştirmek hedefiyle iş birliği protokolü imzalandı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu tarafından imzalanan protokolle; önümüzdeki dönem sürdürülecek bazı ekosistem geliştirme faaliyetleri, İZKA ve Teknopark İzmir işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Gerçekleşen imza töreninde düşüncelerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Baran, İZKA’nın destek ve işbirliğinin her zaman cesaret verici olduğunu belirterek, kurgulanan yeni işbirliği için teşekkürlerini iletti.

Protokol kapsamında, İzmir’in yenilik ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine ve tanıtılmasına yönelik düzenlenecek girişimci hızlandırma programları (Accelerate İzmir, GreenTech İzmir, BlueTech İzmir) ve açık inovasyon etkinlikleri başta olmak üzere araştırma analizi, strateji geliştirme çalışmaları da sürdürülecek.