İYTE Genç Ofis Protokolü İmzalandı

Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan İYTE Genç Ofis, İYTE Kampüsü içerisinde yakın dönemde inşası tamamlanan ve öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal beceri ve yeteneklerini geliştirmelerini de destekleyecek.

İmza töreni, İYTE Senato Salonu’nda düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin bölgeyi ve ülkenin sosyo-ekonomik düzeyini geliştirme sorumluluğuna vurgu yaparak, öğrencilere iyi bir akademik eğitim vermenin yanı sıra dünya vatandaşı lider bireyler olarak yetişmeleri için projeler ürettiklerini belirtti. Genç Ofis’in öğrencilere eğitsel, sanatsal, sosyal, kültürel, sportif ve gönüllülük faaliyetlerini zenginleştirmeleri ve kişisel kapasitelerini geliştirmelerine olanak sağlayacağına inandığını dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle açılan İYTE Genç Ofisini enstitü, bölge ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti. İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici de konuşmasında, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinasyonunda İzmir’in üniversiteler şehri olan marka değerinin güçlenmesi için üniversitelerle iş birliği yaptıklarını ifade etti. Gençlerin sportif faaliyetlerini destekleyerek donanımlarını artırmayı ve onlara en iyisini yapabilecek düzeye gelmeleri için fırsatlar sunmayı amaçladıklarını belirten Eskici, İYTE’nin bilim ve teknoloji merkezi olduğunu hatırlatarak, inşası tamamlanan Genç Ofisinin bölgenin gençlerine ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

İYTE Genç Ofisi’nin, gençlerin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması ve İzmir’in gençlik alanındaki değerini artırması bekleniyor.