Kariyer Planlama ve Geliştirme Dersi Kapsamında Yenilenebilir Enerjinin Geleceği ve Kariyer Olanakları Programı Gerçekleştirildi

GCC101 Kariyer Planlama Dersi kapsamında “Yenilenebilir Enerjinin Geleceği ve Kariyer Olanakları” programı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Enerji sektöründe önemli bir yere sahip olan yenilenebilir enerji konusunda, uzman isimlerin katıldığı etkinlik, öğrencilere kariyer planlamalarında yol gösterici oldu.

Programda, IYTE öğretim üyeleri olan Prof. Dr. Gülden Gökçen AKKURT, Doç. Dr. Özgenç EBİL, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat BİNGÖL ve Dr. Öğr. Üyesi Başar ÇAĞLAR yer aldılar. Bu değerli akademisyenler, yenilenebilir enerjinin geleceği ve enerji sektöründe kariyer olanakları konusunda bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

Etkinlikte, yenilenebilir enerjinin dünyadaki ve Türkiye’deki güncel durumu ele alındı. Katılımcılar, güneş, rüzgar, hidroelektrik ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik güncel projeleri ve teknolojileri keşfetme fırsatı buldular.

Enerji sektöründeki kariyer olanakları, iş dünyasına yönelik pratik bilgiler ve sektörün geleceği hakkında önemli tartışmalar gerçekleştirildi. Öğrenciler, konuşmacıların uzmanlık alanlarından gelen bilgilerle kariyer tercihlerini daha bilinçli bir şekilde şekillendirebildiler.

Etkinlik, öğrenci ve akademisyenler arasında verimli bir bilgi alışverişi sağlayarak, yenilenebilir enerji alanında gelecekte önemli katkılar sağlayacak yetenekleri ortaya çıkardı.