Afet Durumlarında Sürdürülebilir Eğitim Çalıştayı Yapıldı

İYTE Eğitim Komisyonu’nun katkıları ile VIII. Eğitim Çalıştayı “Afet Durumlarında Sürdürülebilir Eğitim ” temasıyla çevrimiçi olarak yapıldı.

Çalıştay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sacide Alsoy Altınkaya’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Çalıştayın ilk sunumunu “Üniversite Eğitimine Farklı Bir Bakış:Kadir Has Üniversitesi Örneği” adlı sunumuyla Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz yaptı. İlk oturumun son konuşmasını yapan Doç. Dr. Altuğ Kasalı “Depremler Sonrası Mimarlık Eğitiminde Dönüşüm” konusuyla katılımcıları bilgilendirdi.

İkinci oturumda Psikolog Gizem Şahan’ın “Afet Sonrası Dönemde Psikososyal Destek” konulu sunumunun ardından İKÇÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zümrüt Gedik “Afet Sonrası Dönemde Eğitim Süreci” konulu sunumuyla eğitim sürecinin nasıl ilerlemesi konusunda bilgiler verdi. Çalıştay kapanış oturumuyla sona erdi.