Kompozitlerin Birleştirilmesi ve Yapıştırılması Çalıştayı Yapıldı

Teknopark İzmir ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde düzenlenen “Kompozitlerin Birleştirilmesi ve Yapıştırılması” konulu Çalıştay, İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İYTE Makina Mühendisliği ile Türk Havacılık Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) iş birliğinde sürdürülen TÜBİTAK 1003 Projesi kapsamında düzenlenen Çalıştay, yapısal yapıştırıcılar, kompozit birleştirme teknikleri, termoset kompozitlerin birleştirilmesi, termoplastik kompozitlerin birleştirilmesi, kompozit/metal yapıları birleştirme sandviç kompozitlerde birleştirme, birleştirme/yapıştırma tasarımı, test/karakterizaston temalarıyla düzenlendi.

Çalıştay Yürütücüsü Prof. Dr. Metin Tanoğlu’nun sunumuyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İYTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba yaptı.

32 kurum, kuruluş ve firmadan 160 katılımcının yer aldığı Çalıştay’a T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, ROKETSAN, TPI Kompozit, CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri, AERO Rüzgar Endüstri A.Ş., Figes/Milmast, Olgun Kompozit, İzoreel gibi önemli kurum/kuruluşların temsilcileri katıldı.