İYTE’nin RÜZMER Projesine İzmir Kalkınma Ajansından 33 Milyon TL’lik Araştırma Desteği

İYTE’nin RÜZMER Projesine İzmir Kalkınma Ajansından 33 milyon TL’lik araştırma desteği.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren İzmir Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje desteği kapsamında desteğe hak kazanan İYTE’nin Rüzgâr Enerjisi Meteorolojisi ve Çevresel Test ve Analiz Merkezi (RÜZMER) projesinin sözleşme imza töreni İzmir Valiliği’nde gerçekleştirildi.

İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran tarafından imzalanan sözleşmeyle hayata geçen RÜZMER Güdümlü Projesi, ülkemizde rüzgar enerjisi sektöründe yüksek teknoloji üretimi açısından gerekli test ve analizlerin yerli ve milli kaynaklarla yapılabilmesine olanak sağlayacak.

Projeye destekleri için T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’e, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Mehmet Yavuz’a ve projede emeği geçen öğretim üyelerimiz, Prof. Dr. Alper Baba, Prof. Dr. Mehmet Polat, Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Bingöl, Prof. Dr. Cem Çelebi, Dr. Öğretim Üyesi Hatice Eser Ökten ve Prof. Dr. Metin Tanoğlu ile yöneticilerimize teşekkür ederiz.