TWAS-UNESCO Associateship Şeması Kapsamında Uluslararası Yetkin Araştırmacıları Misafir Etmeye Başladık

Eylül 2019’da TWAS-UNESCO tarafından Mükemmeliyet Merkezi seçilen İYTE Tümleşik Araştırma Merkezleri (TAM), Associateship Şeması kapsamında uluslararası yetkin araştırmacıları misafir etmeye başladı.

Program kapsamında Merkezin ilk ziyaretçisi Jahangirnagar Üniversitesi (Bangladeş) Şehir Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Shafiq-Ur Rahman oldu.

Prof. Rahman, Sydney Üniversitesi’nden (Avustralya) Ulaştırma Yönetimi alanında, TU Dortmund Üniversitesi’nden (Almanya ve Filipinler) Bölgesel Kalkınma ve Yönetim alanında Yüksek Lisans derecesine sahiptir.

Doktora derecesini Ulaştırma alanında Leeds Üniversitesi’nden (İngiltere) alan Prof. Rahman’ın, Avustralya, Bangladeş, Etiyopya, Almanya, Polonya, Birleşik Krallık dahil olmak üzere birçok ülkede kentsel planlama ve ulaşım planlaması alanında eğitim, araştırma ve danışmanlık deneyimi bulunmaktadır.

Program kapsamında Enstitümüz Şehir Bölge Planlama Bölümünde 3 yıl boyunca misafir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürecek olan Prof. Rahman’ın Enstitümüze büyük katkıları olacağına inanıyor, kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz.