İYTE İnovasyon Topluluğu Sust’INO Etkinliğinin 6.sı Gerçekleştirildi

İYTE İnovasyon Topluluğu tarafından sürdürülebilirlik temasıyla her yıl düzenlenen Sust’INO etkinliğinin 6.sı Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, araştırma ve eğitim altyapısını sürdürülebilirlik kavramı üzerine inşa eden bir üniversite olarak kampüste yürütülen ve planlaması yapılan enerji ve hayatın çeşitli alanlarına etki eden yenilenebilir ürünlere ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Baran, öğrencilerin temel ihtiyaçlarından kampüsteki diğer canlıların yaşamlarına temas eden konulara kadar, sürdürülebilir dönüşüm yoluyla elde edilen kaynaklara önem verdiklerini belirtti.

Alanlarında öncü firmaların temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe uluslararası firmalar da sponsor olarak destek verdi.