‘Green Night’ Projesi Kapsamında Rektörler ve Temsilciler Buluşması Gerçekleştirildi

Yaşar Üniversitesi AB Merkezi koordinatörlüğünde İYTE, Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında, Avrupa Komisyonu tarafından fon desteği almaya hak kazanan ‘Green Night’ (Yeşil Gece) projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi Kampüsü’nde rektörler ve temsilciler buluşması gerçekleştirildi.

Toplantıya İYTE adında katılan Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu yaptığı konuşmada “Üniversitelerin en büyük görevi, bilim üretmektir. Üniversitemizde hayata geçirdiğimiz Çocuk Üniversitesi’ni kurarken ‘Artık yeni bir hikâye lazım’ temasıyla başlamıştık, sanırım artık bütün insanlık için ve bütün eğitim kadrosu için yeni bir hikâye lazım. Yeşil Gece projesi de bu anlamda ilk adım olacaktır” dedi.

Proje ile bilim insanlarının toplumda görünürlüklerinin artırılmasına katkıda bulunulurken, gençlerin ve her yaştan bireylerin bilim, araştırma ve inovasyon konularında farkındalığını arttırmak hedefleniyor.