15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anıldı

İYTE’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen program ile 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa film gösterimlerinin ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın ve 15 Temmuz Gazisi Yılmaz Lale’nin konuşmalarıyla devam etti.

Rektör Baran, 15 Temmuz gecesinde darbeyi bertaraf eden milli kahramanlığa dair yaptığı konuşmasında; “Bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze, birliğimize, beraberliğimize ve aydınlık geleceğimize kasteden hain darbe girişimini asla affetmeyecek, ve bir kahramanlık hikayesine dönüşen 15 Temmuz direnişini asla unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

15 Temmuz Destanını yaşayan Gazi Yılmaz Lale’nin konuşması ise programa katılan İYTE’liler tarafından ilgiyle takip edildi. Şiir ve müzik dinletisiyle devam eden program kapsamında ayrıca tüm gün sergilenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisi de toplu olarak gezildi.

Program, Rektör Baran ve İYTE üst yönetimi ile tüm konukların 15 Temmuz Şehit ve Gazilerimizin anısını yaşatmak için gerçekleştirdiği gül fidanı dikme etkinliğinin ardından sona erdi.