İYTE Öğretim Üyesi Editörlüğünde Hazırlanan Kitap Yayınlandı

İYTE Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Akpınar’ın editörlerinden biri olduğu “Transformations of Public Space, Architecture and the Visual Arts in Late Modern Istanbul 1950–80” (Kamusal Alanın Dönüşümleri. Geç Modern İstanbul’da Mimarlık ve Görsel Sanatlar 1950-80) isimli kitap yayınlandı.

Johan Mårtelius, Gertrud Olsson, İpek Akpınar, Ela Güngören editörlüğünde hazırlanan kitap, İstanbul İsveç Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlandı.

Kitapta, 1950- 1980 yılları arasında İstanbul üzerine yapılan araştırmalar, tamamlanmış doktora çalışmaları, uluslararası düzeydeki araştırma projeleri yer almaktadır. Kolektif bir çalışma olan kitap; otuz yıllık dönemde İstanbul’daki kentsel, mimari ve kültürel dönüşümün öyküsünü; toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel veriler ışığında aktarıyor. İstanbul’un daha geniş kapsamlı bir kavrayış ekseninde değerlendirilebilmesi açısından yeni açılımlar, yeni okuma deneyimleri sunan kitapta ayrıca Prof. Dr. İpek Akpınar’ın İstanbul’un başlıca kentsel dönüşümlerine odaklandığı bir makalesi bulunuyor.