38 Öğrencimiz TUBİTAK’tan Burs Desteği Aldı

9Lisans öğrencilerini Ar-Ge kültürü edinmeleri ve bilimsel araştırma projelerinde yer almaları için burs ile destekleyen TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Programı (STAR) 2020 yılı başvuruları sonuçlandı. 1.963 TÜBİTAK projesi ve 12 binin üzerinde başvurunun değerlendirildiği program kapsamında, 1.359 proje ile 1.500 öğrenci destek almaya hak kazandı.

Enstitümüzden 38 öğrencimiz, yer aldıkları projeler ile TÜBİTAK tarafından desteklenecek 1.500 lisans öğrencisi arasına girdi.

2-30 Kasım 2020 tarihleri arasında başvuruların alındığı “Stajyer Araştırmacı Programı”na 145 üniversiteden ve 134 farklı lisans programından seçilen öğrenciler, araştırma ekosistemine dâhil olarak bilimsel araştırma yapma deneyimi kazanacak. Ülkemizin geleceği için büyük öneme sahip bilimsel araştırma projelerinde tecrübe kazacak, 6 ay süresince aylık burs ile desteklenecek olan ve aşağıda isimleri yer alan İYTE öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

STAR Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan öğrencilerimiz:

Alara Kara

Emirhan İnanç