29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü nedeniyle İYTE Gösteri Merkezinde tören düzenlendi. Rektör Prof. Yusuf Baran, Rektör yardımcıları, Genel Sekreter, akademisyenler ve idari personelin katıldığı tören eş zamanlı olarak da online platform üzerinden yayınlandı.

Pandemi koşullarına uygun düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TRT Arşiv görüntülerinin derlenmesiyle hazırlanan belgesel gösterimiyle devam eden tören için ayrıca fuaye alanında “Atatürk Fotoğrafları Sergisi hazırlandı.”

Törende konuşma yapan Rektör Baran “Bundan tam 97 yıl önce Cumhuriyeti ilan etmiş bir milletin mensubu olarak bu günü sizlerle kutlamaktan gurur duyuyorum. Bizler atalarımızdan aldığımız ilhamla Türkiye Cumhuriyetini geleceğe güvenle taşımak için yılmadan, yorulmadan daha çok çalışmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Konuşmaların ardından İYTE Uzaktan Eğitim Stüdyolarında çekilen; Şef Burçin Uyar yönetiminde İYTE Çok Sesli Korosu tarafından seslendirilen Mülkiye Marşı video gösterimi yapıldı. Tören sonunda İYTE’liler hep birlikte Onuncu Yıl Marşını söyledi.