İYTE 1.Tanıtım Günleri Tamamlandı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünde 28-29 Kasım 2019 tarihlerinden düzenlenen 1. Tanıtım Günleri sona erdi. Bölge ve yakın çevreden liselerin büyük ilgi gösterdiği “Tanıtım Günleri” nde İYTE öğretim elamanları bölümler hakkında bilgi verdi.

İYTE Gösteri Merkezinde iki gün süren etkinlik süresince; Mühendislik, Fen ve Mimarlık fakültesine bağlı olarak eğitim veren 18 lisans programından öğretim elemanları öğrencilere bölümleri tanıttı. YÖK tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye’nin en iyi 3. Araştırma Üniversitesi seçilen İYTE’de eğitim almak isteyen öğrenciler, Enstitü hakkında merak ettiği sorulara yanıt buldu.

Standlarda devam eden tanıtımların yanı sıra konferans salonunda eş zamanlı olarak düzenlenen sunumlar gerçekleştirildi. İYTE’nin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Üniversite Tercihlerinde Yeni Yaklaşımlar’ “Mimarlık Eğitimi” “Mühendislik Bilimi” “Çevre Mühendisliği” “Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama” gibi başlıklarda öğrencilere seminer verdi.

Rektör Baran aday öğrencilere kendi deneyimlerinden yola çıkarak üniversite ve bölüm seçiminin önemine dikkat çektiği konuşmasında İYTE’de yaşanmış başarı hikâyelerini aktardı. Türkiye’nin temel bilimlerde araştırma yapacak, fikir üretecek, ticari değer kazanacak projelere imza atacak yetenekli ve genç beyinlere ihtiyacı olduğunu söyleyen Rektör Baran, “Burada geleceğin güçlü Türkiye’sinde topluma rol modeli olacak yöneticiler, girişimciler, bilim insanları yetiştiriyoruz siz de onlardan birisi olabilirsiniz.” diye konuştu.

İYTE Tanıtım Günleri yıl içinde üç kez daha farklı tarihlerde düzenlenmeye devam edecek. Ayrıntılı bilgi, İYTE web sayfasında mevcut.