TÜBİTAK Proje Yarışmasında İYTE’li Öğrenciler Ödülleri Topladı

İYTE’li öğrenciler TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında katıldıkları tüm projelerle ödül aldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge ayağı tamamlandı. Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu ödül alan öğrencileri yalnız bırakmadı.

Yarışma “Akıllı Şehirler ve Ulaşım”, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Eğitim”, “Enerji ve Çevre”, “Gıda ve Tarım”, “Makine İmalatı ve Otomotiv”, “Sağlık”, “Savunma, Uzay ve Havacılık”, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” olmak üzere dokuz kategoride düzenlendi. Belirlenen 6 bölgeden biri olan İzmir’de öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin rekabetine sahne olan yarışmada ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmeleri ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik yenilikçi projeler üreten öğrenciler ödül almaya hak kazandı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri katıldığı bölge yarışmasında bütün projeleriyle dereceye girerek başarı gösterdi. Yarışmada, İYTE öğrencileri aynı kategoride iki farklı proje ile birincilik gururu yaşattı. Enerji ve Çevre kategorisinde Makine Mühendisliği Bölümünden Yunus Cebeci, Yükselcan Gülenler ve Mirvahid Mohammadp our Chehrghani yine aynı kategoride İnşaat Mühendisliği Bölümünden Kerem Güner ve Enes Bursa ile birinciliği paylaştılar. Akıllı Şehirler ve Ulaşım kategorisinde ise Buket Şentürk, Mehmet Ozan Güven ve Sefa Güner ikinciliği alarak dereceye girdi. Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Burak Emre İşgüder ve Ferhat Özmen Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde; yine Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Fevzi Mert Coşkun ve Hakan Üremiş ise Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisinde üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

Bölge yarışmasında birinci olmaya hak kazanan projeler 17-22 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Havacılık ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında yapılacak final ayağında yarışacak.