İYTE’de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı iki gün süren bir dizi etkinlikle İYTE’de kutlandı.

Atatürk’ün Milli Mücadele’yi Samsun’da başlatmasının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere İYTE’liler büyük ilgi gösterdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının kutlamalarının ilk ayağı 21 Mayıs 2019 tarihinde İYTE Gösteri Merkezinde düzenlenen törenle başladı. Genel Kültür Dersleri Bölümünün katkılarıyla hazırlanan törende konuşan Rektör Baran “19 Mayıs Türk Milletinin dirilişinin, ulusumuzun yazgısının değiştiği tarihi günün adıdır!” dedi. Güçlü Türkiye için 7’den 70’e herkesin büyük sorumluluğu olduğunu ifade eden Baran “Geleceğin dünyasında, milli değerlere sahip çıkan, iyi eğitimli, sorunlarını bilimsel veriler ve uzlaşı kültürü ile çözebilen nesiller söz sahibi olacaktır. En değerli varlığımız olan siz gençleri anlamak ve sizleri geleceğe donanımlı lider bireyler olarak hazırlamak bizlerin görev ve sorumluluğudur.” diye konuştu.

Rektör Baran’ın ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Yılmaz “Kurtuluştan Kuruluşa Milli Mücadelede 100. Yıl” başlıklı konferans verdi. Milli mücadelenin ne kadar zor şartlar altında başladığını anlamak için 1. Dünya Savaşı sonrasındaki gelişmelere göz atmak gerektiğini ifade etti. Dr. Elçin Yılmaz, “Bundan tam yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu topraklarda bağımsız yaşayabilmemiz için bir mücadele başlattı. Bu mücadeleyi burada anlatmak benim için gurur verici bir olay ve hepimizin çok iyi bildiği bu mücadeleyi en az bilinen yönleriyle anlatmaya çalışacağım” dedi.

Konferansın sonunda İYTE Korosu Pelesenk sahne aldı. İYTE Öğretim Görevlisi Mine Okcu yönetimindeki koro,  19 Mayıs ruhunu yansıtan şarkılar seslendirdi. Müzik dinletinin ardından ise İYTE Halk Dansları Topluluğu solo zeybek oyunu oynadı. Topluluk Kafkas Dans Gösterisiyle izleyiciden büyük alkış aldı.

Program, 100. yıl anısına düzenlenen tenis turnuvası ödül töreniyle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 2. Gün Kutlamaları

Kutlamaların ikinci gününde ise Ege Üniversitesi Devlet Musikisi Konservatuvarı Korosu ve Urla Uzunkuyu İlköğretim Okulu korosu sahne aldı. İki bölümden oluşacak etkinliğin İlk bölümünde, Ege Üniversitesi Devlet Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Lisans TSM Toplu Uygulama Sınıfı öğrencilerinden oluşan koro Şef Öğr. Gör. Dr. Halil Altınköprü eşliğinde “Mahur Faslı ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları” seslendirdi.

İkinci bölümde ise Şef Öğretmen Ceylan Yıldırım yönetiminde Urla Uzunkuyu İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koro bir müzik dinletisi sundu.