Faruk Eczacıbaşı “İYTETalks”ta Konuştu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri tarafından oluşturulan İYTETalks ekibinin düzenlediği seminerler dizisinin ilkinin konuğu Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı oldu.

Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde, 7 Mart 2019 tarihinde İYTE’lilerle bir araya gelen Eczacıbaşı “Daha Yeni Başlıyor: Geleceğin Dünyasında Esneklik, Yakınsama, Ağ Yapısı ve Karanlık Taraf” başlıklı seminer verdi.

Aynı başlıkla yayımlanan kitabından da bahseden Eczacıbaşı, kitapta kendi kişisel deneyimlerinden, 25 yıllık Türkiye Bilişim Vakfı’nın kuruluş öyküsüne; Eczacıbaşı Holding’in “kompüter” serüveninden; Türkiye’nin geçirdiği dönüşümlere ve dünyadaki son gelişmelere kadar birçok parametreyi değerlendirerek, her gün daha büyük bir ivmeyle hayatımıza giren teknolojik gelişmelerin getirdiklerinin ve götürdüklerinin incelendiğini ve gelecekte dünyayı iyisi ve kötüsüyle nelerin beklediğinin tartışıldığını anlattı.

Seminerde, bugün teknolojiye olan ihtiyacın 20 yıl öncesinden çok daha fazla olduğuna değinen Eczacıbaşı, şunlara değindi: “Artık yeni modellere ihtiyaç duyduğumuzu hissediyoruz. 1988 yılını çok önemsiyorum. Bu yılı endüstri döneminin veya yakınçağ döneminin bitişi ve post endüstri döneminin başlangıcı olarak kabul ediyorum. Çünkü soğuk savaş bitti ve internet gündeme gelmeye başladı. Fakat ondan sonra her şey o kadar hızlı gelişmeye başladı ki benim inancıma göre 1989’dan önce ortaya çıkmış, küçük aile yapılarından büyük demokrasilere kadar hiçbir kurum, kendine özgü sancılar çekmezse eğer bugüne adapte olamaz. Benim iddiam yeni modeller yaratmak değil, yeni modelleri ortaya çıkarmak için insanları düşünmeye sevk etmek.”

Rektör Yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin ilgiyle izledikleri seminerin sonunda İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran tarafından Faruk Eczacıbaşı’na İYTE adına teşekkür belgesi ve LÖSEV’e yapılan bağış plaketi takdim edildi.