Rehber Öğretmenler Atölyesi Yapıldı

Tümleşik Araştırma Merkezleri (İYTE-TAM) Seminer Salonunda Rehber Öğretmenler Atölyesi programı düzenlendi.

Yaratıcı zekâya sahip öğrencilerin gelecek planlarında olmayı hedefleyen İYTE’de yürütülen çalışmaların farklı bir perspektifle anlatıldığı programda İzmir’in önde gelen liselerinden rehber öğretmenler davet edildi. Atölye çalışmasına Rektör Baran, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Baran, bilim-teknoloji- tasarım üçgeninde çalışmalar yürüten İYTE’nin henüz 27 yaşında olmasına rağmen uluslararası ve ulusal düzeyde üniversite sıralamalarında her zaman üst basamaklarda yer aldığını söyledi. Bir ülkenin en büyük servetinin insan olduğunu ifade eden Rektör Baran şöyle devam etti: “Türkiye’nin yüksek teknoloji üreten ülke konumuna yükselmesi için nitelikli üniversitelere ve bu üniversitelerde yürütülen projelere katkıda bulunacak yetenekli beyinlere ihtiyacımız var. Bilgi üreten ve bilgiyi ekonomik değeri olan çıktılar alabilen bir toplum olmak için bilimin gösterdiği yoldan gitmeliyiz.”

İYTE’nin akademik başarılarını ve Enstitü ’de yürütülen çalışmaları anlatan Rektör Baran konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Rektör Baran’ın ardından İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayten Nalbantoğlu önümüzdeki yaz başlayacak olan “Lise Yaz Okulu” programı hakkında bilgi verdi.

Program Kampüs turuyla sona erdi.