Birinci “WICE” Konferansı İYTE Ev Sahipliğinde Yapıldı

IEEE Türkiye Communication Society’nin düzenlediği ve ilk defa kadınların çalışma hayatındaki yerini vurgulamak üzere organize edilen “Women in Communications Engineering (WICE)” konferansının ilk günü İYTE ev sahipliğinde gerçekleşti.

05 Nisan 2019 tarihinde İYTE Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinlik,  Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında kadının toplumdaki yeri ve önemine değinen Baran, bir toplumda yer alan kadınların iş hayatında daha görünür olmasının o toplumun gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı. Rektör Baran, “Kadınlar fen bilimleri, teknoloji ve mühendislik alanlarında hala yeterli düzeyde temsil edilemiyor. Kadınların bilim alanında üretken olmaya teşvik edilmesi insanlığın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çünkü bir kadın dünyayı değiştirir” dedi.

İYTE IEEE öğrenci kolunun katkılarıyla gerçekleşecek konferansın ilk gününde alanında uzman konuşmacılar öğrencilerle iş ve kariyer deneyimlerini paylaştı. Önemli firmaların davetli olduğu etkinlikte, öğrencilerin özgeçmişleri firmalarla paylaşılarak kariyer planlama açısından da öğrencilere destek sağlandı. Etkinlik, ikinci gününde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşecek workshoplarla devam edecek.