İYTE’de Kütüphane Haftası Kutlandı

Bu yıl 55. kez kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında İYTE Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinlikte kitap okuma ve kütüphanelerin toplumların gelişimindeki önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının merhum Bilim Tarihçisi Fuat Sezgin Yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle “Geçmişi Günümüze Taşıyan İnsan: Prof. Dr. Fuat Sezgin” adlı kısa film gösterimiyle başlayan etkinlikte ayrıca İslam Medeniyeti Bilim İnsanlarının tanıtıldığı bir afiş sergisi de yer aldı.

Etkinlikte İYTE Müzik Topluluğu’nun piyano resitalinin ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, kendi akademik kariyerinde yaşadığı ve tanık olduğu deneyimlerden, kitaba ve bilgiye erişebilmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında “okuma” kavramı çerçevesinde insanları 4 artı 2’ye ayırdığını söyledi. Rektör Baran; Okumaz-Yazmaz,  Okur-Yazmaz, Okumaz-Yazar, Okur-Yazar ve Okur-Yazar-Zarar Verir, Okur-Yazar-Katkı Sunar şeklinde kategorilere ayırdığı insan tiplerinin içinde topluma en faydalı olanın Okur-Yazar-Katkı Sunar kategorisi olduğunu ifade etti.

Etkinliğin açılışında konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal da İYTE Kütüphanesinin Türkiye’deki ilk 10 kütüphane arasında olduğunu belirttiği konuşmasında kütüphanenin imkanlarını anlattı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu’nun “Yeni Nesil Öğrenme, Dijital Medya” başlıklı konuşmasının ardından İYTE Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Yenilikçi Fikirler” yarışmasında ödüle layık görülenler ve yıl boyunca kütüphaneden en çok kitap ödünç alan akademisyen, idari personel ve öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğin son bölümünde Marka Strateji Danışmanı, NLP Master ve Profesyonel Koç Didem Moralıoğlu ve Kütüphaneci Yazar Alpay Asar “Sosyal Medya’da Nasıl Marka Oluruz” konulu seminer verdi, konuyla ilgili katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kütüphane Haftası kapsamında İYTE Kütüphanesini ziyaret eden Asiye Hüseyin Akyüz Bilim Okulu öğrencileri kütüphaneyi gezdi ve etkinliği izledi.