Mimarlık Fakültesi Sergisi Adnan Saygun’da

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi 4. sınıf Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği kentsel tasarım stüdyosu çalışmaları 23-30 Mart  tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Alt Kat Sergi Salonu’nda sergileniyor.

Öğrencilerin, İzmir kent merkezinin bir çok yerine dokunan ve ana ulaşım hatlarıyla paralellik gösteren Meles Çayı ve Yakın Çevresi bağlamında yaptıkları analiz çalışmaları kapsamında İzmir’in kentsel yaşamına dair tespitler elde edildi. Bu tespitlerin sonucunda İzmir’in farklı alanlarında Meles Çayı’na dair getirdikleri kentsel tasarım önerileri ve bu önerilerin İzmir’e getirileri üzerine ortaya konan işleri paylaşmak, membadan menfeze Meles Çayı’nı kentsel bir mekan olarak birlikte tekrar ele almak için hazırlanan sergi 30 Mart’ta son bulacak.

Proje yürütücülüğünü Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fehmi Doğan, aynı bölümden Doç. Dr. Ela Çil, Araş. Gör. Batuhan Taneri, Livanur Erbil Altıntaş, Ece Ceren Engür’ün, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden ise Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu ve Araş. Gör. Fatma Tuğba Canan’ın yaptığı sergi, ilgi duyan herkesin katılımına açık.

Yer: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Alt Kat Sergi Salonu