İYTE, Fidan ve Çiçeklerle Donatılıyor

İYTE Kampüsünün doğal bitki örtüsü, seralarda özenle yetiştirilen çeşitli ağaç ve çiçeklerle zenginleştiriliyor. Kampüste peyzaj için kullanılan bitkilerin tamamı, İYTE arazisindeki seralarda yetiştirilen ağaç fidanları ve çiçeklerden sağlanıyor.

Orman Haftası dolayısıyla seralarda çalışan işçilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, yetiştirilen ağaç ve çiçekler hakkında bilgi aldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kale, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa M. Demir ve Genel Sekreter Barış Alamdar’ın da katıldığı ziyarette işçilerle birlikte kahvaltı yapan Rektör Baran, burada İYTE için yapılan çalışmaların gelecek kuşaklara iz bırakacak önemli bir emek olduğunu vurguladı.

İYTE’ye 300 Servi Fidanı

Baharın gelişini müjdeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı ve Orman haftası nedeniyle kampüs arazisine 300 servi fidanı dikildi. Orman İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen fidan dikimi etkinliğinde İYTE’nin akademik ve idari personelinin yan ısıra uluslararası öğrencilerin de katılımıyla dikilen fidanlara ilk can suları verildi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran fidan dikimi etkinliğinde daha yeşil bir doğa için çalışma kararlılığını yineledi.