Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Balcı ve araştırma grubunun katkıda bulunduğu iki önemli çalışma; Nature Photonics ve Chem dergilerinde yayınlandı.
Doç. Dr. Sinan Balcı ve araştırma grubunun katkıda bulunduğu ‘Multispectral graphene-based electro-optical surfaces with reversible tunability from visible to microwave wavelengths’ adlı çalışma Optik ve fotonik alanının prestijli dergilerinden Nature Photonics’in Nisan 2021 sayısında yer aldı. İngiltere’deki Manchester Üniversitesi ile ortak yürütülen projede; İYTE çalışma gurubu grafen sentezi ile katkıda bulundu. Proje ile grafen temelli optoelektronik aygıtlar yardımı ile aynı elektrooptik aygıt üzerinde görünür bölgeden mikrodalga bölgesine kadar olan geniş bir elektromagnetik dalga aralığında optik modülasyon yapılabilmektedir.
Aynı ekibin İsveç’teki Lund Üniversitesi ile ortak yürüttüğü bir proje ile yazılan makale ise yine bilim dünyasında prestiji yüksek bir dergi olan Chem Dergisinde yayınlandı. Dergide yayınlanan “Understanding radiative transitionsand relaxation pathways in plexcitons” adlı çalışmada ilk defa plekzitonik nanoparçacıkların içerisinde meydana gelen enerji transferleri yüksek zaman çözünürlüğünde deneysel ve teorik olarak gösterildi. Bu çalışmanın güneş hücreleri, fotokatalizörler ve nanoboyutta enerji transferi çalışmalarına derinlik katacağı düşünülüyor.
Çalışmaların detayları hakkında yapılan toplantıda bilgi alan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Doç. Dr. Balcı’yı ve araştırma grubunu başarılarından ötürü tebrik etti.