TÜBİTAK BiGG 2019 desteğine hak kazanarak Teknopark İzmir’de “Naturarge” isimli şirketi kuran Elif Yılmaz Pekçalışkan, “Probiyotik aktivitesi arttırılmış doğal meyveli yoğurt” üretti.
Elif Yılmaz Pekçalışkan, yoğurdun doğal özelliklerini koruyarak probiyotik içeren bir ürün geliştirmek amacıyla aralarında akademisyenlerin de olduğu bir grupla uzun süredir çalışmalar yapıyor. Fonksiyonel gıda alanı ve kozmetik sektöründe inovatif ürünler geliştirmeyi amaçlayan Elif Yılmaz Pekçalışkan ürünün seri üretime geçmesi için yatırımcıları bekliyor.
Proje sayesinde yoğurdun sindirim ve özellikle bağışıklık sistemine yaptığı olumlu anlamdaki katkıyı koruyarak hem lezzetli hem de “Probiyotik aktivitesi arttırılmış doğal meyveli yoğurt” üretmek mümkün olacak.