İYTE Çocuk Üniversitesi Kampüsü Açıldı

İYTE Çocuk Üniversitesi Kampüsü İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in teşrifleriyle gerçekleştirilen törenle açıldı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, rektör yardımcıları ve danışmanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler ile Çocuk Üniversitesi Kampüsü inşasına destekleriyle katkıda bulunan hayırsever iş insanı Akif Eski adına Mimar Dicle Ekmekçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen tören açılış konuşmalarıyla başladı.
Müzik dinletisinin ardından, robotik kodlama ve slime deneyi ile Çocuk Üniversitesi ilk dersini işledi.
Dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan İYTE Çocuk Üniversitesi kampüsünde 7-14 yaş aralındaki çocukların temel bilimlere olan ilgi ve yeteneklerinin artırılması amaçlanıyor.