İYTE E-Bülten
“KA”RİYER KİTAP
Kariyer ve Varoluş - Bir Benlik Eylemi

Çalışma sorunu varoluşsal bir sorundur ve insanın kendisiyle hesaplaşmasını gerektiren önemde ve uzunlukta bir yaşam dönemini kapsar.

“KA”riyer Kitap serimizin altıncı kitabı olan “Kariyer ve Varoluş - Bir Benlik Eylemi” ile mutlu çalışma veya çalışmayı mutlu kılabilecek temel edimler, ilkeler, varoluşlar konusunda çözüm arayışlarını keşfedebilirsiniz.

Kariyer ve Varoluş, mesleğinin zirvesinde bir iş insanının, çalışma, insan, meslek, kariyer ve iş hayatı üzerine düşüncelerini felsefi bir düzlemde aktardığı, şaşırtıcı ve zihin açan bir çalışma. Alanında, Türkiye’de yazılmış bir ilk olma özelliği taşıyor. Uluslararası bir grubun Türkiye Başkanı olan Daniş Navaro tarafından kaleme alınan bu eser, başta, meslek seçimi ve kariyer yolculuğunun başlangıcında olan gençler ve orta ve üst düzey yöneticiler olmak üzere çalışma hayatının tüm bireylerine hitap ediyor.

Kitapta sözü geçen tüm kavramlar, olgular veya olaylar, yazarın iş yaşamı boyunca deneyimlediği, tanık olduğu, hissettiği, sorguladığı gerçekliklerden temel alıyor. Gündelik olaylardan, iş yaşamından, spordan, sanattan örneklerle, deneyimlerle zenginleşen bu benzersiz çalışma, her insanın çalışma hayatının çeşitli dönemlerinde karşılaşabileceği somut durumları, sadece pozitif bilimlerin bakış açısıyla değil, ama aynı zamanda İnsan ve Varoluş felsefelerinin kavramları ve öğretileriyle ilişkilendirerek anlatıyor.

Keyifli okumalar dileriz.

“KA”RİYER SÖZLÜK
Benchmarking (Kıyaslama)

 

Şu bir gerçek ki rekabet, hayatın her alanında başlıca gündem maddesidir. Okul ile başlayan serüven ve devamındaki kariyer yolculuğunda “daha iyiye ulaşma” hırsının verdiği rekabet duygusu belki de en büyük kamçılarımızdan biridir. Hele ki iş kurma, yeni işe başlama, yeni şirket açma ve benzeri gibi durumlarda rekabet kalkanı en üst seviyede olabiliyor çünkü korumanız gereken bir şirketiniz var. Kariyer yaşamında pek çok basamak var. Bu basamaklar kimi zaman zorlu kimi zaman atlanması kolay olabiliyor. Değişmeyen tek şey ise rekabet gücü. Konu şirketler arası rekabet olunca da dilimize yeni yeni kavramlar giriyor.

O kavramlardan biri; Benchmarking.  Aslında Benchmarking kısaca “kıyaslama” anlamını taşır. Bir nevi referans noktasıdır. Şirketinizin, sektördeki diğer şirketlerle yaptığı bir kıyaslamadır. Benchmarking, bir işletmenin rekabet gücünü arttırmak ve performansını daha başarılı kılmak için başka işletmelerin işleyiş yöntemlerini incelemektir. Sektördeki diğer işletmelerin iş yapma teknikleri incelenir, teknikleri kıyaslanır ve bu değerlendirmeler neticesinde kişi kendi işletmesinde bunları uygular. Benchmarking aynı zamanda iş dünyasında rekabet avantajı da sağlar çünkü şirket içi aktiviteleri, işlemleri ya da yöntemleri inceler ve “daha iyisi olmak” adına girişimlerde bulunulmasına olanak sağlar.

Benchmarking’in amacı nedir?

Bugün Türkiye’de Benchmarking örneklerine çok sayıda rastlayabiliyoruz. Benchmarking’in temel amacı seçilen konuda ya da sektörde “en iyi” olabilmek. Kıyaslama yönteminin amaçlarını şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • İşletmenin amaç ve hedeflerinin net çizgelerle saptanmasına olanak sağlar
  • Saptanan bu hedefler doğrultusunda aksiyon planlarının alınmasını sağlar
  • Şirket kültürünün gelişmesini ve güçlenmesini sağlar yanı sıra eğer değişilmesi gereken noktalar varsa değişimi sağlar.
  • İşletme maliyetinin düşmesine olanak sağladığı gibi motivasyon ve performans arttırma konusunda da önemli bir gelişme sağlar.

Benchmarking aşamaları nelerdir?

Benchmarking sadece belirli özellikleri süzgeçten geçirip başarıya tek bir yoldan ulaşmak değildir. Benchmarking’in içinde pek çok kalem vardır. Bunları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

  • Doğru planlama

Planlama sürecindeki öncelikli amaç eksikleri keşfetmektir. Eksiklerin saptanmasının ardından nasıl bir iyileştirme sürecinin olması gerektiği planlanır. İlerlenmesi gereken yol net bir şekilde çizilir. Bunun için ihtiyaç duyulan doğru ve etkin bir planlamadır.

  • Kurum seçimi

Kıyaslamanın bir diğer aşaması kurum seçimidir. Kıyaslamanın yapılacağı ve benzer işleyişin çok iyi şekilde yürütüldüğü kurum seçilir. Kurumla iletişime geçilebilir ve işbirliğine varılabilir.

  • Analiz yapma

Karşılaştırma analizlerinin yapılması bir sonraki aşamadır. Veriler hazırlanır, eksikler tamamlanır ve artık çözüm önerilerine geçilir. Eksikler ya da işleyiş konusunda çözüm önerileri geliştirilir ve “daha iyi olma” yolunda sağlam adımlar atılır.

  • Uygulama zamanı

En önemli Benchmarking aşamalarından biri uygulamadır. Bu bölümde başarılı olabilmek için kıyaslamanın doğru olması önemlidir. Doğru kıyaslama, iyi bir organizasyon ile olur. Burada amaç yeni yöntemler geliştirmekten ziyade var olan iyi örnekler üzerinden uyarlama yoluyla ilerlemektir.

Kaynak: https://www.manpower.com.tr/

“KA”RİYER BİLGİ
Öğrenciler için Teknopark İzmir

Teknopark İzmir, halen bölgesinde yer alan 175 yerli ve yabancı Ar-Ge firması, 1100'ün üzerinde Ar-Ge ve destek personeli, 1,5 Milyar TL'yi aşan toplam cirosu, 120 Milyon Dolar'a yaklaşan ihracatı ve 23 patenti ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca açıklanan “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi” sıralamasında Türkiye’nin en başarılı Teknoparkları arasında yer alıyor. 2016 yılında Türkiye’nin kalkınma ajansı destekli ilk güdümlü projesi olan İnovasyon Merkezi’ni de bünyesinde hayata geçiren Teknopark İzmir, ClassBoom ile tüm yenilikçi fikirlere kuluçka ortamı sağlarken, Atmosfer TTO aracılığıyla da üretilen nitelikli teknolojik bilgiyi sanayi ile buluşturmaya devam ediyor.Tüm bu yelpazenin içinde öğrencilerimiz için de imkanlar sunan Teknopark İzmir'de, sizleri nelerin beklediğini araştırdık. Kısa bilgiler halinde Teknopark İzmir bünyesinde yer alan bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

ÖĞRENCİLER İÇİN

NELERDEN FAYDALANABİLİRLER

01 - NELERDEN FAYDALANABİLİRLER

Üniversite öğrencileri, Teknopark İzmir bünyesinde ön kuluçka ekipleri arasında yer alabileceği gibi kendi şirketlerini kurarak girişimci olabilmektedir. Üniversite öğrencileri tarafından Teknopark İzmir’de kurulan Ar-Ge firmaları, Kuluçka Firması olarak desteklenmekte ve bu kapsamda kira indirimi de dahil olmak üzere çeşitli avantajlardan faydalanmaktadır .Bu avantajlara ilişkin bilgi, başvuru sürecinde detaylı olarak aktarılmaktadır.

BAŞVURU

02 - BAŞVURU

Girişimciler, Teknopark İzmir’de yeni bir şirket kurabilir, merkez ofisini taşıyabilir veya şube açabilir. Teknopark İzmir’de faaliyetlerine başlamak isteyen ya da faaliyetlerini bölgeye taşımak isteyen girişimciler başvurularını ön başvuru ve başvuru olmak üzere iki adımda gerçekleştirirler.

Detaylı bilgi ve iletişim için 0 232 765 9091 - 19 numaralı dahili telefondan Halkla İlişkiler Birimi aranabilir.

DEĞERLENDİRME

03 - DEĞERLENDİRME

Ar-Ge Portal sistemine giriş yapan Girişimci başvuru formunu doldurmalıdır. Başvuru Formu 3 ana bölümden oluşmaktadır:
a.Firma Bilgileri
b.Personel Bilgileri
c.Proje Bilgileri 

Her bölümün içindeki alanlar dolduruldukça "tamamlandı" anlamı taşıyan "yeşil tik" ekranda belirir. Tüm bölümlerin bu yeşil tik ile kaplanmış olması başvuru yapılabileceği anlamındadır ve sistem artık başvuru yapılabilmesine izin verecektir. Değerlendirme süreci ve teslim edilmesi gereken evraklar hakkında daha detaylı bilgi almak için 0 232 765 9091 - 16 dahili nolu telefon aranarak bilgi alınabilir.

ARGE ALAN TAHSİSİ

04 - ARGE ALAN TAHSİSİ

Girişimcilerin Bölgeye kesin başvurularının yapmalarının ardından, Yönetici Şirket tarafından uygun görülen ofis alanı değerlendirme süreci boyunca girişimciye rezerve edilebilir. Başvuru sonucu Girişimciye yazılı olarak bildirilir ve rezerve edilen alana “Ar-Ge Alanı Tahsis Sözleşmesi'nin imzalanması için Girişimci Bölgeye davet edilir.

Alan Tahsis süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için 0 232 765 9091 - 19 nolu telefon aranarak bilgi alınabilir.

ARGE PORTALI

05 - ARGE PORTALI

ARGEPORTAL, 4691 sayılı kanun ve yönetmeliklerle Teknopark Yönetici Şirketlerine girişimci firmalar ve projelerin takibine yönelik yüklenen görevlerdeki iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi ve takibi için kullanılan ara yüzdür. Girişimciler, Aday Firma Başvurularının onaylanmasının ardından, kendilerine gönderilen e-postadaki yönlendirmeleri takip ederek oluşturacakları kullanıcı adı ve şifre ile bu ara yüze erişim sağlarlar.

Detaylı bilgi almak için 0 232 765 9091 - 16 dahili nolu telefon aranarak bilgi alınabilir.

“KA”RİYER VİZÖR
Hack4Treat Hekathon'u Birincisi Uniqgene Ekibi ile Buluştuk

Altıncı "KA"riyer Vizör'ün konukları, Teknopark'ta faaliyet gösteren Uniqgene şirketinin kurucuları ve başarıları ile bizleri gururlandıran Biyomühendislik Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerimiz; Yasemin Ük ve Seher Yurt.

Yaşam Teknolojileri alanını konu alan ve 3 gün süresince 30’un üzerinde ekiple 100’den fazla katılımcının yarıştığı Hack4Treat'te inme hastalığının; belirti, takip, tespit, acil müdahale ve tedavi süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik hekathonun önleme kategorisinde birinci olan öğrencilerimiz ve genç girişimcilerle; öğrenciliklerini, girişimlerini, başarılarını ve hayata bakışlarını etkileyen kariyer yolculuklarını konuştuk. Keyifli okumalar dileriz.

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

YÜ: Merhaba, ben Yasemin. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden 2019’da mezun olduktan sonra aynı sene İYTE Biyoteknoloji Bölümü’nde yüksek lisansına başladım ve eğitimime devam ediyorum. Lisans döneminin son senesinde spora olan ilgimi genetik testler ile birleştirdim ve yaklaşık 4 senedir Uniqgene ekibinde çalışıyorum. Şu ana kadar tenis, yelken, basketbol, dağcılık, binicilik gibi sporları denedim ve her sene yeni sporları keşfederek farklı branşları deneyimlemeye devam ediyorum.

SY: Merhaba, ben Seher. 27 yaşındayım. İYTE MBG bölümü mezunuyum. Şu anda İYTE Biyoteknoloji bölümünde yüksek lisansıma devam ediyorum. Yasemin ile 2018 yılında kurmuş olduğumuz Uniqgene adında bir girişimimiz var. Şu anda İYTE Teknopark’ta faaliyetlerimize devam ediyoruz. Genel olarak, araştırmaktan, okumaktan, keşfetmekten büyük mutluluk duyuyorum.

İYTE maceranız nasıl başladı? Burada olma maceranızdan ve tercihinizden bahseder misiniz?

SY: Lise son dönemlerimde, sevdiğim bir öğretmenim sayesinde tanıdım İYTE’yi. Bana imkanlarından ve mezunların nerelerde çalıştıklarından bahsetmişti. Zamanla kendim araştırmaya başladım. Moleküler Biyoloji ve genetik bölümü asıl hedefimdi. Araştırmaya ve yaşam bilimlerine hep merakım oldu. Eğitim dili, yapılan projeler, mezunların özellikle yurt dışında bulduğu imkanlar İYTE MBG bölümünü seçmemde etkili oldu. Böylece, ilk 4 tercihimden biri olması benim için mutluluk vericiydi.

Y.Ü: İYTE aslında daha önceden bildiğim ve isteyerek tercih ettiğim bir bölümdü. Lise 2. sınıfta biyoloji olimpiyatlarına girmemle biyolojiye olan merakım arttı. Sonrasında 3. sınıfta “Bortezomibin İnsan Lösemi Kanser Kök Hücrelerine Etkisi” adlı projemle TÜBİTAK Ege Bölge Birincisi olduk ardından da Ankara’daki finallere gitmeye hak kazandık, orada gördüğüm projeler ve insanlara fayda sağlayabileceğim düşüncesiyle üniversite de araştırma yapmak istediğimi fark ederek bu bölümü tercih ettim.

Türkiye’de son çeyrek yüzyılda yıldızı parlayan bir bölüm olan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü eğitiminiz hakkında kısaca bizi bilgilendirir misiniz?

SY: Bugün baktığımızda, günümüzde yaşadığımız pandemi koşulları dahil olmak üzere aslında her an her dönemin önemli alanları Biyoloji ve Genetik. İYTE’nin teorik eğitimini yanı sıra, özellikle pratik eğitiminin çok iyi laboratuvarlarda gerçekleşmesi, ardından son 2 yılda ilgi alanınıza göre alabileceğiniz araştırma dersleri bakımından oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum.

Y.Ü: Moleküler Biyoloji ve Genetik dediğimizde aslında çok farklı alanlarda çalışabileceğiniz bir bölüme girmiş oluyorsunuz. Temel dersleri aldıktan sonra bizim yaptığımız gibi spor ve beslenme genetiğinden tutun, bitki genetiği, kanser, biyokimya, mükrobiyoloji,  biyoinformatik gibi pek çok farklı alanda staj yapıp bir kariyer planlamak mümkün.

İYTE’nin sizlere katkısından bahseder misiniz?

SY: İYTE, bana her şeyden önce pes etmemeyi öğretmiştir sanıyorum. Zaman zaman zorlayıcı bir eğitim süreci olabiliyor. İş dünyası da bu şekilde aslında. İniş ve çıkışları çok fazla olsa da yolunuzda kaldığınız sürece başarıya yaklaşıyorsunuz. İYTE zaman zaman zor koşulları olsa da; eğitim kalitesi, vizyoner hocaları sayesinde sektöre de akademiye de oldukça donanımlı bireyler yetiştirdiğini düşünüyorum. Ekibimiz hemen hemen her üyesi, lisans ya da yüksek lisans eğitimini İYTE’de tamamlamış kişilerden oluşuyor. Hem atmosferi bile, hem de böylesine donanımlı arkadaşlarla çalışmak da ayrıca keyifli oluyor.

YÜ: İYTE bana çok güzel dostluklar kattı, özellikle spor kulüplerinde edindiğim arkadaşlarım sayesinde okuduğum senelerde çok eğlenceli anılarım oldu. Bunun dışında eğitim anlamında araştırmayı, yeni fikirler üretmeyi ve fikrimi hayata geçirirken zorluklara rağmen asla pes etmemem gerektiğini öğrendim.

Girişimci olmak akademisyen olmak kadar hatta daha zor bir şey diyebilir miyiz, bu enerjiye nasıl sahip oldunuz?

SY: Aslında her ikisinin de kendi içinde zorlukları var ve bazen çok farklı zorluklar. Girişimcilikte en çok zorlayan konu, bazen hangi yolu seçeceğini bilememek olabiliyor. Oto-kontrolünüzün yüksek olması gerekiyor. Her gün olmasa da mümkün olduğu kadar enerjinizin ve motivasyonunuzun yüksek olması, ekibi kolaylıkla motive edebilme yeteneklerine sahip olmak avantaj yaratıyor. Bunlar bir günde olmuyor işin aslında. Kendi adıma günden güne daha iyi bir girişimci olmak için yeni yollar bulup denemeye çalışıyorum.

YÜ: Girişimcilik ve akademisyenlik iki ayrı uçta gibi görünse de, yeni bir fikri araştırma ve çözüm bulma isteğini açısından birbirine benzediğini düşünüyorum. Enerjimin asla bitmemesindeki en büyük kaynağım işimi severek yapıyor olmam ve ekipteki arkadaşlarımın da istekle çalışıyor olması diyebilirim. Kendi işimiz olduğu için aklımızdaki fikirleri hemen denemek, bir nevi oyun alanına sahip olmak ve başarısız olmaktan korkmamak da bizi geliştiriyor ve deneyimsiz olduğumuz alanlarda da kendimizi geliştirmemizi sağlıyor. Fakat mentörlerimiz ve tecrübeli hocalarımızın da desteğini unutmamamız lazım.

Yapmış olduğunuz girişim faaliyetlerinden kısaca bahseder misiniz?

Uniqgene, spora yeni başlayacak bireyler, amatör ve profesyonel sporcular başta olmak üzere; sağlıklı ve sürdürülebilir antrenman ve beslenme programına sahip olmak isteyen tüm bireyler için, kendilerine en uygun beslenme ve antrenman yöntemini ortaya çıkarmayı sağlayan bir genetik testtir. Ayrıca Uniqgene, bilimsel ve teknolojik yöntemlerle ürettiği genetik testleri algoritması ile birleştirerek spor kulüplerine takım takip sistemini de sunmayı hedeflemektedir. Uniqgene ekibi olarak, 2018 Eylül'den beri çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2 kadın girişimci olarak çıktığımız bu yolda (Seher Yurt & Yasemin Ük) Makine Mühendisi, Avukat ve Moleküler Biyologlardan oluşan ekibimiz ile birlikte; Dünya’da hızla gelişen ve güncel teknolojilerden biri olan genetik testler ve makine öğrenme algoritması ile sunduğumuz sporcu takibi hizmeti sayesinde sporcuların potansiyellerini keşfetmeleri için biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Lisans eğitiminiz bu çalışmada çok etkili oldu anladığımız kadarı ile. Peki şu an yüksek lisans eğitiminizden, teoriyi pratiğe dönüştürme konusunda nasıl yararlanıyorsunuz?

SY: Yüksek lisans çalışma alanlarımızı şu an yürüttüğümüz iş fikrine katkısı olabilecek alanlardan seçmeye çalıştık. Danışman Hocamız Doç. Dr. Efe Sezgin, bize her konuda oldukça destek oluyor.

YÜ: Lisans eğitimimize devam ederken genetik testler yapma fikriyle gittiğimizde ilk günden beri bizi destekleyen Çağlar Karakaya Hoca’mız vardı. Çağlar Hoca sayesinde daha okurken ilk denemeleri yapma fırsatı bulduk. Sonrasında BİYOMER’de Dane Hanım ve Afife Hoca da laboratuvar süreçlerimizde bize destek olmaya devam ettiler. Yüksek lisansa başladığımızda İYTE’de daha önce hiç spor genetiği çalışılmamasına rağmen projemi gerçekleştirmeme destek olan ve bize akademik anlamda yeni bir ufuk açan Efe Sezgin Hocamız sayesinde de projeler yazmaya ve spor genetiği alanında tezimi geliştirmeye devam ettim. Bu anlamda İYTE’deki hocalarımızdan destek almak bizim için çok değerliydi.

Akademide de ilerleme düşüncesinden bütünü ile uzaklaşmadınız değil mi?

SY: Ben İYTE’de 3. yüksek lisans kaydımı yaptırmayı planlıyorum. Bir süre daha yeni yöntemler araştırmaya, kendimi akademik eğitim sayesinde geliştirmeyi planlıyorum.

YÜ: Bizim yaptığımız iş ve bölümümüz gereği, sürekli güncel gelişmeleri takip etmemiz ve akademik çalışmalardan haberdar olmamız gerekiyor. Uniqgene’de de Ar&Ge konusuna çok önem veriyoruz, bu yüzden ekipteki herkesin lisans sonrası akademik eğitimi devam ediyor.

İYTE’yi ve Genetik Bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylara ve gençlere tavsiyeleriniz neler olabilir?

SY: İYTE halen gelişmekte ve büyümekte olan bir okul. Akademisyen olma, araştırmacı olma hayalleriyle İYTE’ye gelmeyi düşünen arkadaşlar için iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.

YÜ: İYTE özellikle lisans döneminde zorlayıcı ve çok çalışmayı gerektiren bir üniversite olmasına rağmen mezun olduktan sonra diğer okullarla karşılaştırıldığında verdiği akademik eğitim ve yabancı dil seviyesi konusunda mantıklı bir tercih olabilir.

Başarılarınız için tekrar tebrik eder, kariyer yolculuğunuzda daha nice başarılar dileriz.

“KA”RİYER KULÜP
IZTECH Women in Business

Bu Sayımızın Misafir Topluluğu Iztech Women in Business 

İYTE-WIB 'i tanımak için, topluluğun kurucusu ve yönetim kurulu üyesi aynı zamanda da Gıda Mühendisliği birinci sınıf öğrencimiz, Sevgili Emir Sırmaoğlu ile görüştük. Kadınların iş hayatındaki rolüne değer katmak ve İYTE'li öğrencilerin meslekleri ile ilgili farkındalıklarını geliştirmeleri ve bunu yaparken ileride ihtiyaç duyacakları akademik, sosyal ve kişisel donanımları kazanmalarına katkıda bulunmak için yeni kurdukları topluluklarının kapılarını bizlere açtılar.

İYTE-WIB Nasıl Ortaya Çıktı?

Ülkelerin ekonomik gelişimlerinde kadınların rolünün ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak ülkemizde bu gerçek teoride bilinmesine rağmen pratikte yeterince desteklenmiyor. TÜİK verileri incelendiğinde kadın istihdamı ekonomik açıdan yeterli ölçüde değil. Biz de İYTE öğrencileri olarak bu eksikliği fark ettik ve ne yapabiliriz diye düşündük. Sonrasında İYTE Yabancı Diller Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sinem BEZİRCİLİOĞLU hocamızın desteği ve Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Görevlisi Pelin KIZILATA hocamızın danışmanlığı ve yardımıyla bu eksikliğin giderilmesinde öncelikli adımın başta kız arkadaşlarımız olmak üzere üniversitemizdeki tüm arkadaşlarımızın meslekleri ile ilgili farkındalıklarını geliştirmeleri ve bunu yaparken ileride ihtiyaç duyacakları akademik, sosyal ve kişisel donanımlar kazanmalarına katkıda bulunmak amacıyla bu topluluğu kurduk.

İYTE-WIB’ın Misyon, Vizyon ve Hedefleri Nelerdir?

İYTE-WIB’in vizyonu toplumun her alanında etkin olan kadın algısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapan bir öğrenci topluluğu olmaktır. Misyon ve hedeflerimiz arasında ise İYTE öğrencilerinde bu algıyı geliştirmeye ve kalıcı hale getirmeye yönelik ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yapmak, bünyelerinde WIB toplulukları bulunan üniversiteler ile bilgi ve fikir alışverişi yaparak her zaman aktif, yenilikçi ve paylaşımcı etkinlikler düzenlemek vardır.

İYTE-WIB Neler Yapar?

İYTE-WIB “erkek işi” ya da “kadın işi” gibi alışılagelmiş ancak bireyi önemli ölçüde kısıtlayan, cesaretini kıran söylem ve düşüncelerin birey ve toplum üzerindeki etkisini yitirmesine yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunur. Üyelerinin akademik ve iş hayatlarında daha başarılı olmaları ve bireysel anlamda kendilerini geliştirmeleri için birçok kurs ve sempozyumlar düzenler. Ayrıca etkinlik programında, üyelerinin sosyal hayatlarında iletişim becerilerini arttırmayı hedefleyen eğitimlere ve seminerlere yer verir. Üyelerinin düşüncelerini sesli ifade etmeleri için yüz yüze ve online platformlarda toplantılar düzenler. Tüm bunlara ek olarak, üyelerinin birlikte eğlenmeleri, kendi aralarında ve diğer öğrencilerle kurdukları arkadaşlık bağlarını güçlendirmek amacıyla çeşitli oyunlar, konser ve tiyatrolar organize eder.

İYTE-WIB’ın Sosyal Sorumluluk Projeleri Nelerdir?

Yeni bir topluluk olduğumuz için ve maalesef kuruluş sürecimiz pandemi dönemine denk geldiği için henüz kendimize göre yeterli sayıda proje gerçekleştiremedik. İçinde yer almaktan mutluluk duyduğumuz bir projeden bahsetmek isterim. Habitat Derneği ve Dell Technologies ile 8-14 yaş aralığındaki kız çocuklarının STEM becerilerini geliştirmek ve bu alanda farkındalık kazandırmak amacıyla Kızlar için Gelecek (Future4Girls) Projesine katkıda bulunduk. Proje kız çocuklarına temel STEM becerilerini kazandırmayı ve kendilerine gönderilen STEM kitleriyle özgün projeler yaratmaları konusunda öğrencilere destek vermeyi hedeflemekteydi. Ayrıca mentor hocalar rol model oluşturmak amacıyla online platformda projede yer alan kız öğrencilerle bir araya gelerek söyleşiler düzenlediler. Bu bağlamda İYTE-WIB Topluluğu adına Pelin hocamız bu projede yer aldı. Dolayısı ile biz de bu çalışmanın bir parçası olmaktan gurur duyduk.

İYTE-WIB’IN Hedefleri Nelerdir?

Topluluğumuzun en öncelikli hedefi, her kadının iş hayatında kendini gerçekleştirebileceği koşulların yaratılması ve iyileştirilmesi üzerine çalışmak; böylece kadının iş hayatında etkin bir şekilde var olabilmesini sağlamak. Sonrasında, kariyer hedeflerine giden yolda gerekli desteği sağlamak adına, üyelerine faydalı olabilecek staj, eğitim, seminer vb. profesyonel konularda olanaklar sunmak. Çok faydalı olacağına inandığımız bir diğer hedefimiz ise, İş yaşamında başarıya ulaşmış kişilerle üyeleri bir araya getirerek tecrübe aktarımını sağlamak. Akademik ve kariyer hedeflerimiz dışında en önemli hedefimiz üyelerimizin, sosyal birer birey olarak toplum ile ilişkilerini sağlamlaştıracak donanımlar kazanmalarına yardımcı olacak çalışmalar yapmaktır.

İYTE-WIB Olarak Pandemi Sürecini Nasıl Değerlendirdiniz?

Pandemi süreci her kesimi olduğu gibi bizi de hayalini kurduğumuz bazı çalışmaları gerçekleştirmemiz açısından olumsuz etkiledi. Ancak yaşadığımız olumsuzluklar planladığımız faaliyetleri bir ölçüde engellese de cesaretimizi ve motivasyonumuzu olumsuz yönde etkilemedi. Ayrıca pandeminin tüm olumsuzluklarını bir kenara bırakacak olursak, topluluk olarak dijital dünyanın olanaklarını daha çok keşfetmemize vesile oldu diyebilirim. Örneğin, pandemi sürecinde çok sayıda online söyleşi ve etkinliklere katılma fırsatı bulduk, ülke içinde ve dışında topluluğumuzun hedeflerine uygun çalışmalardan daha fazla haberdar olduk. Bu nedenle, böyle bir süreci deneyimledikten sonra yapacağımız çalışmaların büyük bir kısmını online olarak gerçekleştirmeyi düşündük ve etkinliklerimizi bu doğrultuda planladık.

İYTE-WIB’ın Pandemi Sonrasındaki Hedefleri Nelerdir?

Pandemiden sonra üniversitemizdeki ve diğer üniversitelerdeki bazı topluluklar ile ortak etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Pandemi döneminde sosyal olarak kısıtlandığımız için öğrenciler olarak hepimiz çok bunaldık; bu nedenle öğrencileri eğlendirecek konserler, oyunlar ve tiyatrolar düzenlemeyi düşünüyoruz. Hatta bazı kız öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda birtakım spor eğitimleri vermeyi planlıyoruz. Daha önce de bahsettiğim gibi öncelikli hedefimiz olan kadınların iş hayatındaki yerini sağlamlaştırmak, etkinliğini artırmak amacıyla çok sayıda seminer ve etkinlik düzenleyip insanlarımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Pandemi döneminde öğrencilerin eğitim açısından eksik kaldıkları alanları tamamlayacak destekleyici eğitimler vermeyi amaçlıyoruz.

İYTE-WIB’ın Uluslararası Bağlantıları Hakkında Bilgi Verir misiniz? 

Belirttiğim gibi henüz çok yeni bir topluluğuz, bu nedenle henüz uluslararası bir bağlantımız yok malesef. İlk aşamada planlarımız üniversitemizde etkinliğimizi arttırmak, ülke içindeki diğer üniversiteler ile amaçlarımız doğrultusunda verimli çalışmalar yapmak yönünde. Ancak uzun vadeli hedeflerimiz arasında yurtdışındaki üniversiteler ile ortak projeler geliştirmek, güçlü bir network oluşturmak, uluslararası platformda İYTE’yi en iyi şekilde temsil etmek var.

Topluluğumuza teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize topluluk ile ilgili proje ve etkinliklerinde başarılar diliyoruz.

Bu keyifli sohbet için biz teşekkür ederiz.

İYTE'den HABERLER
İsveç, Göteborg Üniversitesi Yaz Okulu
21 Ocak 2022
İsveç, Göteborg Üniversitesinin 4 Temmuz-07 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenleyeceği yaz okuluna ilişkin duyuru öğrencilerimizle paylaşıldı.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Birleşik Krallık Üniversiteleri ile Çevrimiçi Tanışma Fuarı
21 Ocak 2022
Bu yılki ilk Study UK: Birleşik Krallık Üniversiteleri ile Çevrimiçi Tanışma Fuarında öğrencilerimize duyurduk.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Python ile Uygulamalı Veri Görselleştirme Eğitimi Gerçekleştirildi
20 Ocak 2022
Kariyer Ofisimiz ve Global Al Hub iş birliğinde gerçekleşen eğitimlerden  "Python ile Uygulamalı Veri Görselleştirme Eğitimi"ni 17-18-19-20 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik. 
Haberin Devamı İçin Tıklayın


L’Oréal ile Benim Geleceğim, Eğitim Programı Bahar Yarıyılında Başlıyor
16 Ocak 2022
Kariyer Ofisimiz ve L’Oréal Group arasında gerçekleşen iletişimler neticesinde, öğrencilerimizin kariyerlerini şekillendirmesine yardımcı olacağına inandığımız  “L’Oréal ile Benim Geleceğim, Eğitim Programı” başvurularında son tarih 16 Şubat.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


“EGE BÖLGESİ KARİYER FUARI 2022”de Buluşuyoruz.
13 Ocak 2022
“EGE BÖLGESİ KARİYER FUARI” 21-22 Mart 2022 tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında 2 gün boyunca Fuar İzmir A Holü’nde gerçekleşecek.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


RPA İle Kariyer Fırsatları Webinarı Gerçekleştirildi
12 Ocak 2022
Küresel teknoloji trendlerini öğrenmek için fırsat niteliğinde olan 2022 yılının ilk webinarını ve farkındalık etkinliğini gerçekleştirdik. 
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Yüksek Lisans ve Doktora Bursları
4 Ocak 2022
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Öğrencilerimiz için Kariyer Adımı "Garanti BBVA Teknoloji Spot 2022"'yi Duyurduk
30 Aralık 2021
Kariyer Ofisimiz ve Garanti BBVA iş birliği ile kurgulanan "Garanti BBVA Teknoloji Spot 2022" yi öğrencilerimize duyurduk.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


“KA”riyer SOHBET’te THY’den Neslihan Beyhan'ı ve Ekibini Konuk Ettik
29 Aralık 2021
Kariyer Ofisimiz ile Türk Hava Yolları Teknoloji ve Bilişim A.Ş. görüşmelerimize istinaden, öğrencilerimiz için part-time iş imkanı da sunulan ve kariyer gelişimlerinde mülakat teknikleri konusunda donanıma sahip olacakları 2021 yılının son…
Haberin Devamı İçin Tıklayın


"Merhaba Bot, Bir RPA Fikir Yarışması"
26 Aralık 2021
«10million.AI» projesi kapsamında Globalaihub ve dünyanın önde gelen RPA firmalarından Automation Anwwhere işbirliğiyle gerçekleşen ve Kariyer Ofisimiz aracılığıyla sizlere ulaştırdığımız “Merhaba Bot, bir RPA Fikir Yarışması” tamamlandı.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


ISO 9001 Eğitimi Tamamlandı
22 Aralık 2021
Kariyer Ofisimiz ve Sigmacert Uluslararası Belgelendirme Kurumu iş birliği ile düzenlenen ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimini başarı ile gerçekleştirdik.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Biyomühendislik Bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Doğa Kul “Fellow”
17 Aralık 2021
2021 yılında 171 farklı üniversiteden 138,612 öğrencinin başvuru yaptığı programa İYTE Biyomühendislik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Doğa Kul “Fellow” olarak dahil oldu.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


İYTE, Green Metric 2021 Verilerine Göre Dünyanın En İyi 198. Üniversitesi
17 Aralık 2021
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Makine Öğrencmesine Giriş Etkinliğimiz Tamamlandı
17 Aralık 2021
«10million.AI» projesi kapsamında ve Kariyer Ofisimiz desteği ile, Global AI Hub ve Akbank işbirliğinde gerçekleştirilen "Makine Öğrenmesi'ne Giriş" eğitimi başarıyla tamamlandı.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Vestel ile Kariyerin V Sen Etkinliklerimiz Tamamlandı
17 Aralık 2021
Her sene ilgili bölüm öğrencilerimizle bir araya getirdiğimiz sektörün önemli firmalarından VESTEL grubu, Kariyer Ofisimiz işbirliği ile öğrencilerimizin kariyer yolculuklarına güzel bir katkı daha sundu.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


“Future Infrastructure Star Challenge 2021” Birincilik Ödülü İYTE'nin
16 Aralık 2021
“Future Infrastructure Star Challenge 2021” Birincilik Ödülü “Dijital Sürdürülebilir Kampüs için Mini Modüler Tesis” adlı projeleriyle, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Erol Şeker ve Doktora Öğrencisi Elif Güngörmüş…
Haberin Devamı İçin Tıklayın


Yapay Zeka Eğitim Bursu Başvuruları Tamamlandı
12 Aralık 2021
Kariyer Ofisimiz ve Global AI Hub işbirliğinde gerçekleşen eğitimlere ek olarak öğrencilerimize ulaştırdığımız Yapay Zeka Eğitim bursu başvuruları tamamlandı.
Haberin Devamı İçin Tıklayın


"Women in AI" Webinarı Gerçekleştirildi
7 Aralık 2021
Yapay Zeka alanında kadınların varlığını artırmayı özendirmek için düzenlenen «10million.AI» projesi kapsamında Kariyer Ofisimiz desteğiyle, Global AI Hub, Enerjisa Enerji ve Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Women in AI" webinarında,…
Haberin Devamı İçin Tıklayın


https://kariyer.iyte.edu.tr
Aboneliğinizi Yönetin    |    İnternet Sitesinde Görüntüleyin
Facebook Twitter LinkedIn Youtube Instagram
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
https://iyte.edu.tr
© Copyright İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü - 2021