Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 Projesi Ege Bölgesi Toplantısı Başarıyla Tamamlandı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğinde düzenlenen “Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0” projesinin Ege Bölgesi toplantısında; MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, TTO Müdürü Doç. Dr. Murat Tiryakioğlu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Baş, TTO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen ve Erasmus Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Melodi Çiftçi, Enstitümüzü ziyaret etti.

Toplantı sonrasında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kale, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Canan Varlıklı, Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Eser Ökten, Kariyer Ofisi Koordinatörü Safiye Çalapkorur Horoz ile bir araya gelindi ve İYTE Senato Salonunda, Ege Bölgesinden 14 farklı üniversiteden programa katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğinde düzenlenen bölgesel toplantıda gençlere çeşitli konularda eğitimler verildi. Bu eğitimler arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Projeleri, Eurodesk Gençlik Fırsatları, TÜBİTAK Tarafından Gençlere Sunulan Destekler, Devlet Hibe Teşvik Mekanizmaları, Teknoloji Transfer Ofisi ve Öğrenci Hizmetleri, Kariyer Merkezi Yapıları, Uluslararası İlişkiler ve Proje Ofislerinin yapıları, Europass CV ve Önemi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından Gençlere Sunulan Hizmetler, 21. Yüzyıl Yetkinlikleri ve Önemi, Yaygın Eğitim ve Deneyimsel Öğrenme, Ticaret ve Sanayi Odası Yapılanmaları, Kariyer ve Girişimcilik Odaklı Öğrenci Topluluklarının Kuruluş ve Yönetimi gibi konular bulunmaktadır.

Proje kapsamında gençlere kariyer planlama farkındalığı ve beceri uyumsuzluğu ile mücadeleye yönelik politika önerileri eğitimi verildi ve politika önerileri geliştirildi. Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen ve Bölgesel Koordinatör Öğr. Gör. Safiye Çalapkorur Horoz başarılı projeleri için tebrik edilerek, teşekkür belgeleri takdim edildi.