Her ülkede sadece bir temsilciliği bulunabilen IEEE Fotonik (The Institute of Electrical and Electronics Engineers Photonics) ve IEEE SSCS (The Institute of Electrical and Electronics Engineers Solid-State Circuits Society) Türkiye temsilcilikleri İYTE çatısı altında.
Dünyanın önde gelen teknik organizasyonu olan The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE); elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan ve kâr amacı olmayan bir yapılanma.
160 farklı ülkede 420.000’den fazla teknoloji ve mühendislik profesyonelinin, 1500 üniversite ve kolejin dahil olduğu, uluslararası platformlarda alanında etkin ve seçkin üniversiteler ile öğretim görevlilerine verilen temsilcilikler İYTE çatısı altında çalışmalarına devam edecek.
İYTE Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Göktaş, IEEE Fotonik Türkiye Temsilciliği Başkanı ve IEEE SSCS Türkiye Temsilciliği Başkanı olarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.
Lisans derecesini 2006 yılında İYTE Makine Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra, George Washington Üniversitesinde yüksek lisansını Elektrik Mühendisliği ve doktorasını Bilgisayar Mühendisliği alanlarında tamamlayan Doç. Dr. Hasan Göktaş, tersine beyin göçü ile ülkemize geri döndü ve İYTE Fotonik bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarına başladı.
Mezun olduğu üniversitesine öğretim üyesi olarak geri dönen ve göreve başladığı bu kısa sürede böylesi önemli iki görev üstelenen öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
IEEE Fotonik ve IEEE SSCS Nedir?
IEEE’nin önemli ana dallarından olan IEEE Photonics Society ve IEEE SSCS, 160 farklı ülkede 420.000’den fazla teknoloji ve mühendislik profesyonelinin, 1500 üniversite ve kolejin, sürekli öğrenmek, etkileşim kurmak ve yenilik yapmak için ortak bir istekle birleştiği alt kollarındandır.
IEEE Solid-State Circuits Society’nin ilgi alanı, katı hal entegre devrelerin tasarımı ve uygulamasıdır.
IEEE Photonics topluluğunun; fiber optikler aracılığıyla ucuz küresel iletişimden, tıbbi ve diğer uygulamalar için lazerlere, güneş enerjisi için fotovoltaik cihazlara, enerji tasarruflu aydınlatma için LED’lere, kuantum bilgi işleme için Programlanabilir Fotonik Entegre Devrelere, yeni nesil 5G kablosuz iletişim için mikrodalga fotonik devrelere kadar çevremizdeki dünya üzerindeki etkisinin sayısız örneği bulunmaktadır.
Toplulukta aynı zamanda akademisyenler için proje işbirliği, öğrenciler için proje yarışmaları, öğrenci değişimi programı ve staj programları da uygulama için proje aşamasındadır.