İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, üniversite-endüstri işbirliğinin artırılması ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasında daha etkin olabilmek için yöntemlerin konuşulduğu kahvaltılı bir toplantıda İYTE öğretim üyeleriyle bir araya geldi.
“Biz benden iyiyiz” mottosuyla yapılan toplantıda; güçlü üniversitelerin güçlü bir ekosistem yaratacağı ve bunun için omuz omuza çalışmanın önemi konuşuldu. Mevcut durum analizinin yapıldığı toplantıda, İYTE’de oluşan yeni süreç, kısa vadede yapılanlar ve yakın gelecekte tasarlanan projeler hakkında bilgi verildi.
“Bilimsel Akıl Sanayiye Dokunmalı”
Toplantıda konuşan Rektör Baran, üniversitelerin rafine beyinlerin kümelendiği kurumlar olduğunu ifade etti ve üniversitelerin toplumun gelişiminde daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Üniversite kalitesi yükseldikçe, eko sistemin de gelişeceğini söyleyen Rektör Baran şöyle konuştu: “Dünyanın en gelişmiş ülkeleri Ar-Ge’ye, bilime, eğitime, yatırım yapan ülkelerdir. Uluslararası düzeyde marka değeri olan bir üniversite, dünyanın birçok yerinden farklı disiplinlerde araştırma yapan yetenekli akademisyenler için çekim merkezi olur. Üniversitelerde üretilen bilgi ticari bir değeri olan ürüne dönüştükçe, ülke ekonomisi güçlenir, ülkenin diplomatik gücü artar. İYTE’de çok nitelikli bir akademisyen kadrosu var.”
Toplantıda, Rektör Baran’ın yanı sıra, Teknopark İzmir Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erten, İYTE Tümleşik Araştırma Merkezleri Direktörü Prof. Dr. Mehmet Polat, İYTE Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Tanoğlu, İZTEK A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sinan Yılmaz konuşma yaptı.
İYTE’nin bölgesel ve ulusal gelişim projelerine yönelik hedeflerin belirlenmesi, sürdürülebilir bir ekosistem oluşturulması, üniversite-endüstri işbirliğinin artırılması için bir yol haritasının tasarlandığı toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.